Stok soğutucuyla kullanacaksanız 3600 ve 3600X almak hiç mantıklı değil. Kasanızın hava akışı iyi bile olsa bu işlemciler stok fanla tüm gücünü veremiyor ve ısınıyor. Bu işlemciyi alacaksanız stok fan kullanamanızı önermem.
R5 3600 ve 3600x arasındaki farklar; base clock 3600 3.6 GHz, 3600x 3.8GHz, TDP değerleri 3600 65W, 3600x 95W. 3600x'in sıcaklık farklarını korumak için daha iyi bir silikona sahip olduğunu da belirtelim.
Testlere bakabilirsin istersen. Oyun oynarken bile 70 derecelere rahatça ulaşabiliyor ve kasa kötüyse daha yükselebiliyor. Yakın arkadaşımda kullandığı için iyi biliyorum.
Testlere bakabilirsin istersen. Oyun oynarken bile 70 derecelere rahatça ulaşabiliyor ve kasa kötüyse daha yükselebiliyor. Yakın arkadaşımda kullandığı için iyi biliyorum.
Stok soğutucuyla kullanacaksanız 3600 ve 3600X almak hiç mantıklı değil. Kasanızın hava akışı iyi bile olsa bu işlemciler stok fanla tüm gücünü veremiyor ve ısınıyor. Bu işlemciyi alacaksanız stok fan kullanamanızı önermem.
İşlemci 70 dereceyi geçtiği için performansını kısıyor. Sence bu iyi mi? Forumda birçok kişi ısınma olduğundan dolayı BIOS'tan CPB ( Core Performance Boost) ayarını kapatmak zorunda kalıyor bu da performanstan kısıyor.