R5 3600X almaya değer mi?

Bütçe
2500
Belki oyun için kullanacak sistemi? Belki %30-%40 yükte çalışacak? Bu durumda stok fan yeterli.

R5 3600 ve 3600x arasındaki farklar; base clock 3600 3.6 GHz, 3600x 3.8GHz, TDP değerleri 3600 65W, 3600x 95W. 3600x'in sıcaklık farklarını korumak için daha iyi bir silikona sahip olduğunu da belirtelim.
Cougar 500w 80+ güç kaynağına sahibim. Rx580 ve ryzen 5 3600x için yeter mi?

Belki oyun için kullanacak sistemi? Belki %30-%40 yükte çalışacak? Bu durumda stok fan yeterli.

Testlere bakabilirsin istersen. Oyun oynarken bile 70 derecelere rahatça ulaşabiliyor ve kasa kötüyse daha yükselebiliyor. Yakın arkadaşımda kullandığı için iyi biliyorum.

Testlere bakabilirsin istersen. Oyun oynarken bile 70 derecelere rahatça ulaşabiliyor ve kasa kötüyse daha yükselebiliyor. Yakın arkadaşımda kullandığı için iyi biliyorum.

70 derece çok yüksek bir sıcaklık mı sence? Bütçesi varsa tabii ki soğutucu alsın ama stok fan ile de kullanılabilir.

3600X'in stok soğutucusu daha iyi hocam. Bunu belirtmekte fayda var, OC falan yapmayacaksa yeterli olur aslında.
Wraith spire çıkıyor içinden.

Hocam 3600 ve MPG B550 Carbon Wi-Fi var, stok fan ile birkaç ay idare edilebilir mi sizce?

İdare eder hocam. Sistem ısınırsa BIOS'tan CPB kapatabilirsiniz.

70 derece çok yüksek bir sıcaklık mı sence? Bütçesi varsa tabii ki soğutucu alsın ama stok fan ile de kullanılabilir.

İşlemci 70 dereceyi geçtiği için performansını kısıyor. Sence bu iyi mi? Forumda birçok kişi ısınma olduğundan dolayı BIOS'tan CPB ( Core Performance Boost) ayarını kapatmak zorunda kalıyor bu da performanstan kısıyor.

Ben OC falan yapmayacağım yine de 3600'ün stok soğutucusu yetmez mi diyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…