R5 3600X GTX 1080 Ti sistemde güç sorunu

149048

Megapat
Merhabalar, geçenler ilginç bir olay yaşadım anlatayım. Bir sebepten ötürü kasamın fan kontrol kartı yandı garantiye göndermek zorunda kaldım. Boş eski bir kasa bulup kullandım, kasanın yan tarafı açık olduğu için fana ihtiyacım olmadığından dolayı bu şekilde kullandım. Bu sürede ses kartı satın aldım 2.el olarak ASUS ROG Xonar Phoebus
Çok güçlü bir kartmış PSU'dan güç çekecek kadar. Sistemime montaj edip kullanmaya başladım çok memnundum. Ama kasam garantiden geldi aynı sistemi içine tekrar montajladım ama kasanın fanları çalışmadı ne LED'ler yandı ne de fanlar döndü.
Ses kartını çıkartdım kasanın fanları çalışmaya başladı. Sonra tekrar montajladım bu sefer PSU'dan yanık kokusu gelmeye başladı hemen kapatıp söktüm. Bir süredir bu şekilde kullanıma devam ediyorum çok şükür PSU yanmadı.
Benim PSU'nun gücü mü yetmiyor? Ona göre PSU alacağım
Sistemim şu şekilde:
İşlemci: Ryzen 5 3600X
Ekran kartı: MSI GeForce GTX 1080 Ti
RAM: Corsair Vengeance LPX 8 GB 3600MHz 2 adet.
Anakart: ASUS B450 TUF Plus-Gaming
Sıvı soğutma: Cooler Master Masterliquid Lite 240
SSD: Corsair Force 120 GB
M.2 SSD : Samsung Evo 970 250 GB
HDD: WD Caviar Black 1 TB ve 500 GB
Kasa: Rampage Falcon X
PSU: Xigmatek Tauro Serisi 80 Plus Bronze 600 Watt Tam modüler

ROG Xonar Phoebus | Ses Kartları | ASUS Türkiye
ayrıca belirtmeyi unuttum 2 monitör kullanıyorum biri 144hz 1920x1080 diğeri ise 60 hz 1920x1080

Son düzenleme:
PSU'nuzun uzun ömürlü olmadığı söyleniyor tam bilemiyorum güvenilir bir kaynak bulamadım. Ancak sistem için yeterli bir güç kaynağı. Güç kaynağını kullandıkça verimi düşer ve daha az watt vermeye başlar. Böyle bir sorunla karşılaşıyor olabilirsiniz. Güç kaynağını ne kadar süredir kulanıyorsunuz ve aktif mi kullanıyorsunuz?

1.5 yıl olmak üzere, aktif olarak her gün kullanıyorum. Aslında tam modüler olarak memnundum sesli falan değil. Ama bu duruma ben 600Watt yetmiyor olarak düşündüm. Hatta tekrar satın almayı düşündüğüm PSU'da aynı markanın 700 Watt olanı.
Tam modüler.

Hocam bilemedim ben bir 3 5 yıllık dersiniz diye bekliyordum. Sorun güç kaynağından kaynaklı değil gibi duruyor çünkü fanlar hiç hareket etmedi diyorsunuz. Acaba o anlık bir sorun bir koruma modu gibi bir durum mu oluştu. Çünkü güç kaynağı açılışta yetersiz gelmesi biraz zor gibi yük altında kapansa ya da mavi ekran verse sistem anlaşılır olacak. Ben konuyu başka bir arkadaşa bırakıyorum :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı