R5 3600X - GTX 1660S sisteme yükseltme önerisi

klaiuss

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Şuanda halihazırda aşağıda listelemiş olduğum sistemi kullanıyorum. Sistem üzerinde bazı güncellemeler yapmak istiyorum bu nedenden dolayı yardımınıza ihtiyacım var. Bu sistemde ağırlıklı olarak fps oyunları oynuyorum ve yayın açıyorum.

Değiştirmeyi ve eklemeyi düşündüğüm parçalar;
Ram - Değiştirmek istiyorum,
SSD - Samsung 1TB 970 EVO PLUS NVMe M.2 SSD (Okuma Hızı 3500MB / Yazma Hızı 3300MB Almayı düşünüyorum,
Kasa - Değiştirmek istiyorum,
PSU - Şuan kullandığım psu kasanın içinde gelen psu. Eğer kasayı değişirsem içinde olmasa PSU da almam gerekecektir,
Monitör - Şuanki monitörü 2. monitör yapıp, ana monitör olarak BenQ Zowie XL2546 veya BenQ Zowie XL2546K almayı düşünüyorum.

Şuanlık değiştirmeyi ve almayı düşündüğüm parçalar bunlardır. Bütçe olarak, belirlediğim parçlar (SSD ve Monitör) dışındaki parçaların uçuk fiyatlı olmasını istemiyorum. Belirttiğim gibi sistemi hem oyun (FPS ağırlıklı) hem yayın için kullanıyorum. Önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürler, iyi forumlar.

Kullandığım sistemim:
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X Altı Çekirdek 3.80 GHz
Ekran Kartı: ASUS GeForce GTX 1660 SUPER EVO OC 6GB GDDR6 192Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı
Anakart: ASUS TUF B450-PLUS GAMING AMD B450 Soket AM4 Ryzen™ DDR4 4400MHz(OC) M.2
Ram: GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit
Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer II - 240 A-RGB Intel/AMD Uyumlu, 240mm Radyatörlü, 2x12cm P12 PWM Fanlı, Sıvı İşlemci Soğutucu (AR-ACFRE00093A)
Kasa Soğutması: THERMALTAKE Pure 12 3x120mm ARGB Fan+Kontrolcülü Kasa Fanı Kiti
SSD: Crucial 240GB BX500 Serisi 3D NAND Sata 3.0 SSD (Okuma 540MB / Yazma 500MB)
HDD: Western Digital 3.5" 1 TB Caviar Blue WD10EZEX SATA 3.0 7200 RPM
Kasa: THERMALTAKE VERSA J23 TEMPERED GLASS RGB 3x120mm FANLI MidT SİYAH GAMING KASA
PSU: THERMALTAKE TR2 S 550W 80 PLUS 120mm FANLI GÜÇ KAYNAĞI
Monitör: AOC 27" C27G1 144 Hz 1ms HDMI DP Port FreeSync Full HD Curved Gaming

Bu değişiklikleri yapmak için kullanacağınız bütçe nedir?

Bütçe olarak, belirlediğim parçlar (SSD ve Monitör) dışındaki parçaların uçuk fiyatlı olmasını istemiyorum. Belirttiğim gibi sistemi hem oyun (FPS ağırlıklı) hem yayın için kullanıyorum.
Parçaların özelliklerine göre fiyatlarına pek hakim olmadığımdan dolayı net bir fiyat veremem ama siz bu sisteme göre önerdiğiniz parçaları atarsanız ona göre bir şey derim size.

O zaman şöyle söyleyeyim.

Ram değiştirmenizdeki amaç RGB veya 32 GB olmasını mı istiyorsunuz ? Yoksa daha yüksek değerler mi olsun ?

Kasa mesh bir boş kasa aldığımızda PSU değişime gerek kalmaz ama bütçe varsa daha iyi bir PSU tercih edilebilir.

BenQ Monitör özellikle mi tercih ediyorsunu yoksa daha uygun fiyata monitör öneriside yapabilirim.

SSD olarakta 970 EVO yerine bu model tercih edilebilir. Amazon Almanya üzerinden geliyor.

Önerilerimi buraya bırakıyorum.

SSD :

Kasa

PSU değiştirmek isterseniz.

Monitör

RAM

Öncelikle teşekkür ederim.

Ram değiştirmemdeki amaç daha yüksek değerler istemem ve ileride gerekirse eğer 2 tane daha alıp bunu güçlendirmek.

Kasa için dediğiniz gibi mash bir kasa istiyorum ve hava sirkülasyonunun güzel olduğu bir kasa tercihimdir. İletmiş olduğunuz kasa modelini beğendim fakat markayı ilk defa duyuyorum

Ağırlıklı olarak fps oyunları oynadığımdan dolayı BenQ modelinin bu konuda ne kadar iyi olduğunu biliyorum. Bu yüzden tercihimi BenQ'dan yana kullanacağım.

O zaman şuan Ram için fazladan masraf yapmana gerek yok. İlerde direk 32 gb alabilirsin.

Lian Li güzel bir marka ve attığım modeller hava sirkülasyonu ve kasa kalitesi konusunda oldukça iyi modeller.

Tamamdır. Önerileriniz için teşekkürler.

Arkadaşlar, işlemci için ryzen 9 5900 almayı düşünüyorum. Sizce tercihim iyi mi? Önerilerinizi bekliyroum. Bütçeni biraz daha arttır farklı bir işlemci al diye önerilerine de açığım.

Ek olarak anakartta güncellemeyi düşünüyorum tamamrn ileriye dönük olması için. İleride değiştirmem gereken tek parça ekran kartı kalacak. İşlemciye, sisteme ve ileride yapacağım upgradelere uyumlu iyi bir anakartta önerir misiniz?

bu arada bu sistemde yayın yapıp oyun oynayacağım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…