R5 3600X için RAM tavsiyesi

Bütçe
1100

spancer

Megapat
Daha fazla  
Anakart
Asus Prime B450-A II
İşlemci
R5 3600x
Arkadaşlar şu an tek modül 16 GB 3000MHz C16 Corsair marka RAM kullanıyorum ve çift modüle geçmek istiyorum. Aklıma takılan birkaç soruyu size sormaya karar verdim.

Önce 1 adet aynı özelliklerde RAM alıp 2x16 yapacaktım fakat Ryzen sistemlerde frekansın önemli olduğunu duymuştum bu yüzden en az 3200MHz'e geçmek istiyorum. Bu yüzden internette satılan çift modül RAM'lara baktığımda aklım daha da karıştı :D

ilk sorum şu; 3600MHz C18 mi yoksa 3200MHz C16 mı?(3600MHz C16 çok absürt fiyatlara var o yüzden eklemedim seçeneklere. Siz uygun fiyata bulup yollayabilirseniz sevinirim.

İkinci sorum ise; Aynı ürünü 1x8 olarak ayrı ayrı almak mantıklı mı? Bir sorun teşkil eder mi? (daha uyguna geliyor).

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Goodram önerilmemiş o yüzden çok sıcak bakmıyorum. Ayrı ayrı almaktan kastım aynı marka, model tek modül ürünü iki defa sipariş etsem ve bilgisayara taksam ne olabilir ki? Sonuçta her özelliği aynı değil mi?

Ayrı ayrı almaktan kastım aynı marka, model tek modül ürünü iki defa sipariş etsem ve bilgisayara taksam ne olabilir ki? Sonuçta her özelliği aynı değil mi?

Hayır. Bu bütçedeki çoğu üründen karışık çip çıkıyor. Uyumsuzluk çıkartabilir. GoodRam'den tek ve kaliteli çip çıkıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı