Hepinize merhabalar, İşlemci ısısı bilgisayarı ilk açtığımda 28-32 arasında gidip gelirken oyuna girdiğim zaman veya devamlı yük altındayken zamanla artıyor, örneğin Pubg'de ilk 20 dk 55-58 arasında stabil giden ısı değeri 1. saatten sonra 60-65 arası 3-4 saatten sonra ise 65 70 arası sabitleniyor ve oyundan çıktıktan sonra ilk 5-10 dakika 45 50 lerde gezindikten sonra 30 lara düşüyor. ve bu esnada kasanın heryeri ısınmış oluyor anakart, ssd, ekran kartı değerleri normal, bir bilgisayarcı kasadandır Frisby kasalar çok ısınır demişti. Kasam Frisby'nin gaming modellerinden birtanesi 6 adet fan 3ü egzoz 3ü havalandırma fanı.
Arkadaşlar bir çoğunuz işlemci ısılarınız normal diyecek şimdi ısılarda bi problem yok zamanında intel işlemcilerde 90 larda gezdiğimi bilirim fakat ısının yük altındayken giderek artması ve çok ısı aldıktan sonra geç soğuması beni düşündürüyor thermal macunu 1 ay önce düzgünce değiştirdim montajda bi problem yok hatta bi ara macunu kontrol etmek için sökmeye çalıştığımda işlemci fanı işlemciye yapışmış ve iyi oturmuştu tekrar düzgün şekilde montajlayıp çalıştırdım sorun devam ediyordu bu durum hakkında düşünceleriniz neler cevaplarınız için çok teşekkürler.
Pc Özelliklerim:
Anakart Gigabyte Aorus B450M
İşlemci: Amd 3600x
Ram:16 GB Corsair Vengeance
Ekran kartı: Sapphire 590x pulse
500 GB SSD
PSU: 650W Everest