R5 3600X ısınma sorunu

Emirxx91

Hectopat
Hepinize merhabalar, İşlemci ısısı bilgisayarı ilk açtığımda 28-32 arasında gidip gelirken oyuna girdiğim zaman veya devamlı yük altındayken zamanla artıyor, örneğin Pubg'de ilk 20 dk 55-58 arasında stabil giden ısı değeri 1. saatten sonra 60-65 arası 3-4 saatten sonra ise 65 70 arası sabitleniyor ve oyundan çıktıktan sonra ilk 5-10 dakika 45 50 lerde gezindikten sonra 30 lara düşüyor. ve bu esnada kasanın heryeri ısınmış oluyor anakart, ssd, ekran kartı değerleri normal, bir bilgisayarcı kasadandır Frisby kasalar çok ısınır demişti. Kasam Frisby'nin gaming modellerinden birtanesi 6 adet fan 3ü egzoz 3ü havalandırma fanı mevcut.

Arkadaşlar bir çoğunuz işlemci ısılarınız normal diyecek şimdi ısılarda bi problem yok zamanında intel işlemcilerde 90 larda gezdiğimi bilirim fakat ısının yük altındayken giderek artması ve çok ısı aldıktan sonra geç soğuması beni düşündürüyor thermal macunu 1 ay önce düzgünce değiştirdim montajda bi problem yok hatta bi ara macunu kontrol etmek için sökmeye çalıştığımda işlemci fanı işlemciye yapışmış ve iyi oturmuştu tekrar düzgün şekilde montajlayıp çalıştırdım sorun devam ediyordu bu durum hakkında düşünceleriniz neler cevaplarınız için çok teşekkürler.

Pc Özelliklerim:
Anakart Gigabyte Aorus B450M
İşlemci: Amd Ryzen 5 3600x
Ram:16 GB Corsair Vengeance
Ekran kartı: Sapphire 590x pulse
500 GB SSD
PSU: 650W Everest

Son düzenleme:
70 Derece Gayet iyi endişelenicek birşey yok.

Cevabı vermişsiniz aslında, sorun yok. Ha ama içiniz rahat etmiyorsa kule tipi bir soğutucuya geçebilirsiniz.

70 Derece Gayet iyi endişelenicek birşey yok.

Dostum yukardada belirttim sorun ısıda değil ısının giderek artması ilk 20 dakika 55 58 arası giden sıcaklık devamında 70 lere çıkması sorun varmış gibi düşündürtüyor ve uzun süre yük altında kaldıktan sonra geç soğuyor.
Şöyle bi örnek daha veriyim Cinebench20 ile pc yi açar açmaz stres test uyguladığımda 76 77 yi görürken uzun süre oyun oynadıktan sonra yaptığımda 88 leri görüyor sorun taban ısıda değil ama uzun süre kullanımdan sonra soğutmada sorun olduğunu düşünüyorum yani beni endişelendiren şey ısı çok yüksek bişey olurmu değil soğutmada bi sorun olabileceği

Şöyle bir örnek veriyim Pc ilk açıldığındaki soğukluğuyla biraz soğuk kalıyor. Ama uzun süre açık kalınca normal olarak daha fazla ısınmaya başlıyor. Bu Bende Sabahladığım'da genelde 20 saat açık kalıyor biraz daha ısındığını fark ediyorum yani hiçbir sıkıntı yok için rahat olsun.

R5 1600 kullanıyorum. Yük bindiğinde benimki de hemen 45-50'li değerlere ulaşıp sonrasında kullanıma göre yükselip-azalıyor. Sıkıntı yapılacak bir şey yok hocam.

Bi bug var galiba yazdıkların bende yarım görünüyor sonra tam görünüyor eğer 88 90 gibi oluyorsa daha iyi bir soğutucu alabilirsin. İtopya'a gittiğimde ordaki çalışan 3600 3600x'in Soğutucularını yetersiz olduğunu söylemişti.

Şu konuda derdimi bi türlü anlatamıyorum yük bindiğinde tabiki artacak ama oynadığım oyunlar maksimum %30 kullanıma çıkıyor ve %30 kullanımda ilk 20 dk 55 dereceyken 1 saat sonra 65 oluyor yine aynı %30 kullanımda ve içerde ısı birikmiş gibi boşa geçincede ilk pcyi açtığım gibi 35 lere hemen düşmüyor

Normal kullanımda okadara çıkmıyor uzun süre oyun oynadıktan sonra stres test yapınca o değeri görüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…