R5 3600X işlemci R7 5700X'e yükseltilirse bilgisayara zarar gelir mi?

Bütçe
8000

reixanz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Ryzen 5 3600X işlemcimin artık yetersiz kaldığını düşünüyorum ve yüksektmek istiyorum. Ryzen 7 5700X almayı planlıyorum. Anakart B450 AM4 soket olduğu için destekliyor ama BIOS güncellemesi yapmam gerekir mi? Ve işlemciyi yükseltirsem bilgisayara bir zarar gelir mi, bozulur mu? (montajı kendim yapmayacağım, bilgisayarcıya yaptıracağım)

Arkadaşlar selam. Ryzen 5 3600X işlemcimin artık yetersiz kaldığını düşünüyorum ve yüksektmek istiyorum. Ryzen 7 5700X almayı planlıyorum. Anakart B450 AM4 soket olduğu için destekliyor ama BIOS güncellemesi yapmam gerekir mi? Ve işlemciyi yükseltirsem bilgisayara bir zarar gelir mi, bozulur mu? (montajı kendim yapmayacağım, bilgisayarcıya yaptıracağım)
Evet yoksa bilgisayar açılmaz. BIOS güncellemesi yapın öncelikle. Zarar vermez yüksek bir işlemci. Ancak bilgisayarcı güzel bir macun sürsün.

B450'nin hangi serisi var elinizde? B450 chipsete R5 5600 üstünü önermiyorum, MOSFET-VRM soğutması olsun işlemci güç beslemesi olsun yetersiz oluyor genellikle.

Bu arada BIOS Update yapmadan kullanamazsınız 5000 serisini.
B450m s2h modeli. Sıvı soğutma kullanacağım

B450'nin hangi serisi var elinizde? B450 chipsete R5 5600 üstünü önermiyorum, MOSFET-VRM soğutması olsun işlemci güç beslemesi olsun yetersiz oluyor genellikle.

Bu arada BIOS Update yapmadan kullanamazsınız 5000 serisini.
B450m s2h modeli. Sıvı soğutma kulla
İşlemci ile değil anakart ile alakalı dediğim konular. BIOS Update yaparak kullanabilirsin, şahsen R5 5600 üstüne çıkmazdım B450 S2H'da.
farklı bir AM4 çipsetli bir anakart kullansam sıkıntı olur mu ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı