R5 3600X + MSI RTX 2070 Gaming X Trio'lu sistem toplama

Bütçe
10.000

xISoyluBey

Centipat
Herkese merhaba arkadaşlar.
Başlıkta belirttiğim gibi R5 3600X ve MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio lu sistem toplamak istiyorum.
Bütçem 10.000 TL.
1-Frisby FR - RGB 650W 12cm 80+ güç kaynağım var.
2-Gamepower windrunner ARGB CPU soğutum var.
3-James Donkey 144Hz 27 inç 1ms Full HD FreeSync Gaming monitörüm var.

3 Parça ürünüde henüz kullanmadım kutusunda sıfır.
Yayın açmak ve YouTube video edit yapmak için geri kalan parçaları ne şekilde tamamlamam gerekir.
Değerli görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Elindeki güç kaynağını iade et veya ikinci elde sat bütçeni artır. Güvenilmez bir marka. 10 bin liralık sistemi ona emanet etme. İnventus üzerinden şöyle bir sistem düşünebilirsin. Kasa sanırım tek fanla geliyor. Onu arkaya alıp öne iki tane Arctic fan ekleyince soğutması iyi olur diye düşünüyorum.
inventus.jpg

Sinerji üzerinden de şöyle bir şey düşünebilirsin. Bütçeyi biraz aşıyor ama. Belleklerin RGB olmayan veya 3200 MHz olanlarını 200-300 lira daha ucuza bulabilirsin.
sinerji.jpg

Elindeki güç kaynağını iade et veya ikinci elde sat bütçeni artır. Güvenilmez bir marka. 10 bin liralık sistemi ona emanet etme. İnventus üzerinden şöyle bir sistem düşünebilirsin. Kasa sanırım tek fanla geliyor. Onu arkaya alıp öne iki tane Arctic fan ekleyince soğutması iyi olur diye düşünüyorum.
Eki Görüntüle 516278

Sinerji üzerinden de şöyle bir şey düşünebilirsin. Bütçeyi biraz aşıyor ama. Belleklerin RGB olmayan veya 3200 MHz olanlarını 200-300 lira daha ucuza bulabilirsin.
Eki Görüntüle 516281

İlginiz için çok teşekkür ederim.
Ben konuyu açarken eksik bilgi verdim şöyle düzeltim.
İlk defa sistem toplayacağım sizce tek 1 siteden montaj hizmeti alıp mı sipariş vermeliyim.
Yoksa farklı sitelerden aynı ürünleri en ucuz olduğu yerden sipariş verip kendimmi toplamalıyım.
Mesela amazon da AMD Ryzen 5 3600X işlemci 1.411.00 TL Sinerjide 1644 lira.
Aradaki fiyat farkıyla herhangi bir parçayı yükseltirim diye düşünüyorum.
Sizin fikriniz nedir?

Sistem montajı çok basit bir iş ama bilmeyen birisini de kendi toplaması için zorlayamayız. O yüzden insanlar hazır sistem seçiyor. Parçaları en ucuz yerlerden araştırarak tek tek almanız ve sonrasında sizin birleştirmeniz en iyisidir.

Peki bu sistem dar boğaz yapar mı?
Oyun oynarken yayını etkiler mi ya da video edit sırasında problem çıkartır mı?
Teşekkürler.

Herkese merhaba arkadaşlar.
Başlıkta belirttiğim gibi R5 3600X ve MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio lu sistem toplamak istiyorum.
Bütçem 10.000 TL.
1-Frisby FR - RGB 650W 12cm 80+ güç kaynağım var.
2-Gamepower windrunner ARGB CPU soğutum var.
3-James Donkey 144Hz 27 inç 1ms Full HD FreeSync Gaming monitörüm var.

3 Parça ürünüde henüz kullanmadım kutusunda sıfır.
Yayın açmak ve YouTube video edit yapmak için geri kalan parçaları ne şekilde tamamlamam gerekir.
Değerli görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

CPU olarak 3600X seçmeni anlamadım benchmarklarda 3600 ile aradaki fiyat farkını hakedecek kadar bir performans sergilemiyor eğer işlemci gücüne ihtiyaç duyuyorsan ryzen 7 3700X öneririm yada 3600 alıp aradaki fiyatı başka bir parçayı güçlendirmede kullanabilirsin

İşlemci.
.
Ekran kartı.
.
Anakart.
.
RAM (bellek)
.
Kasa + PSU.
.
512 GB SSD.
.
2TB HDD.
.
10, 272 TL ediyor.

İşlemci.
.
Ekran kartı.
.
Anakart.
.
RAM (bellek)
.
Kasa + PSU.
.
512 GB SSD.
.
2TB HDD.
.
10, 272 TL ediyor.
kasayı msi 100r modeli tercih edilip alınabilir gibi daha iyi olur.

Kasayı MSI 100R modeli tercih edilip alınabilir gibi daha iyi olur.

Bende öyle önerecektim ama arkadaş RTX 2070 Super Gaming X Trio istemiş, sen ne yazmışsın denmesin diye öyle yaptım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı