Arkadaşlar öncelikle merhaba, bu sitede yeniyim. Bir sorum olacaktı, geleceğe dönük bir oyuncu bilgisayarı toplamak istiyorum. Aklımda bir sistem var, ama bu konularda daha yeni olduğumdan bilen birine danışmak bana daha mantıklı geldi. Bütçem yaklaşık olarak 10.000 TL civarları(monitör dahil). Aklımdaki sistem şu şekilde:
CPU: AMD Ryzen 5 3600X Soket AM4 Tray İşlemci
Fiyat olarak yaklaşık 12 bin TL'ye denk geliyor. F/P açısından nasıl bir sistem? Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? Sistemde nasıl değişiklikler yapabilriim? Geleceğe dönük bir sistem istediğimden RTX ekran kartı olmasını istiyorum. Buraya kadar okuyanlara teşekkür ederim.
En ucuz AMD Ryzen 5 3600 Altı Çekirdek 3.60 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 5 3600 Altı Çekirdek 3.60 GHz İşlemci özelliklerini incele, 2.855,16 TL'den başlayan fırsatları yakala!
En ucuz MSI B450 Tomahawk Max AM4 DDR4 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI B450 Tomahawk Max AM4 DDR4 ATX Anakart özelliklerini incele, 4.199,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Corsair Vengeance 16 GB (2X8) 3200MHz DDR4 CL16 CMK16GX4M2E3200C16 Ram arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
En ucuz Western Digital Blue WDS100T2B0B SATA 3.0 1 TB M.2 SSD fiyatlarını Akakçe ile takip et! Western Digital Blue WDS100T2B0B SATA 3.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, fırsatları kaçırma!
Gigabyte RTX 2070 SUPER GAMING OC 8G GV-N207SGAMING OC-8GC 256 Bit GGDR6 8 GB Ekran Kartı arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
High Power 80Plus Bronze HPG-750BR-H12S 750 W Power Supply arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
En ucuz ViewSonic XG2405 24" 1 ms Full HD FreeSync IPS Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! ViewSonic XG2405 24" 1 ms Full HD FreeSync IPS Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 4.617,60 TL'den başlayan fırsatları yakala!
En ucuz Cooler Master Hyper 212 Black Edition RR-212S-20PK-R1 İşlemci Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Cooler Master Hyper 212 Black Edition RR-212S-20PK-R1 İşlemci Soğutucu özelliklerini incele, 901,99 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Toplam 10.070 TL yapıyor. İşlemciyi düşürüp diğer parçaları yükselttim. Özellikle ekran kartı sayesinde oyunlarda sizin sisteminizden daha üstün performans verecektir. İşlemciyi tekrar R5 3600X yapmak isterseniz CPU soğutucuyu çıkarabilirsiniz.
AMD Ryzen 5 3600X 3.8 GHz AM4 32 MB Cache 95 W İşlemci en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11.com'da. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.
MSI B450 Tomahawk Max AMD B450 4133 MHz (OC) DDR4 Soket AM4 ATX Anakart en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11.com'da. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.
Inno3d GeForce RTX2070 Super Ichill X3 Ultra 8GB 256Bit en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
High Power Performance GD 750W 80+ Gold 62.5A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı Masaüstü Bilgisayarınız için 750W 80+ Gold Verimliliğinde İdeal Güç Kaynağı 750W 80+ Gold Güç Kaynağı ile Güç Derdine Son! High Power; Nvidia GeForce RTX 2080, AMD RX Vega 64 gibi yeni nesil ekran...
www.teknobiyotik.com
Tomahawk modelinde ARGB girişi bulunmuyor o yüzden alternatif:
Önerileriniz için teşekkürler. Oyun oynarken curved monitör mü tercih etmeliyim yoksa düz mü? Her tarz oyunu oynamayı severim ancak csgo gibi bir oyunda hangisi daha iyi kalıyor onu merak ediyorum. 10 senedir düz monitör kullanıyorum açıkçası alışmak zor olabilir ancak arkadaşımın önerisi ile curved tercih ettim. Ayrıca 3600x gibi bir işlemcinin X serisi anakartlarla uyumlu olduğunu okumuştum b450 gibi daha ucuz anakart seçmek F/P açısından daha mı yararlı olur merak ettim. Ve son olarak, önceden de belirttiğim gibi bu işlerde daha yeniyim, bu sebepten ötürü montaj yapan bir siteden alışveriş yapmayı düşünüyorum(incehesap,itopya) ve tekrardan zaman ayırıp mesaj yazdığınız için teşekkür ederim, önerileriniz benim için büyük bir önem arz etmektedir.
Böyle bir zorunluluk yok. B450 anakartlarla da gayet güzel çalışır.
İtopya'dan toplamaya çalıştım, R5 3600 stokta yok. Keza İncehesapta da yok. Tavsiyem video izleyerek montaj bilgisi edinin. Montaj yaparken de video izlerseniz bir sıkıntı olmaz.
Peki wifi,bluetooth gibi özellikleri kullanmak için anakartın bunları desteklemesi mi lazım? Yukarıda belirtilen anakartlarda wifi ve bluetooth özelliği mevcut mudur?