Herkese merhabalar ve sağlıklı günler,
1 Ay süren takiplerim sonucunda sistemimin bileşenlerini farklı sitelerden indirime girmesini bekleyerek topladım. Sona yaklaştıkça bazı bileşenlerde indirimi beklemedim çünkü her gün ithal ürünlerden alınan vergilerin daha da ütopik seviyelere ulaşma riski vardı. Aşağıda belirttiğim parçalar ile sistemin bütününü düşünerek öneriniz varsa montaja geçmeden değişiklikleri yapmak istiyorum.
CPU: Ryzen 5 3600X - İncehesap Gaming gecesi
1500 TL
Mobo: ASUS TUF B450-PRO GAMING - İncehesap Gaming gecesi
800 TL
GPU: ASUS DUAL-RTX2070 Super - Evo - İncehesap Gaming gecesi
4049 TL
RAM: G.Skill 16 GB(2x8GB) Trident Z Neo DDR4 3600MHz CL16 - sitem.com.tr
1102 TL
SSD: XPG Spectrix S40G RGB 512 GB M.2 SSD Trendyol
649 TL
Case: Cooler Master MB511 RGB 650W 80+ - inventus
1160 TL
toplam: 9.260 TL
Monitör: ASUS TUF Gaming VG27vq 27” 165Hz 1ms - İncehesap Gaming gecesi
1900 TL
monitör+kasa: 11.160 TL
sistemde overclock yapmayı düşünmüyorum buna rağmen sıvı soğutucu veya stock soğutucu dışında bir parça eklememi tavsiye eder misiniz?
Bir de kafama takılan MB511 ile gelen 650W 80+ CM PSU'su. Bu sistem için 650W yeterli midir? Forumda birkaç şikayet gördüm Coil Whine problemi ile ilgili bunu biliyorum. Bunun dışında zarar verme ihtimali olur mu sisteme yoksa stabil midir? Değiştirmem iyi mi olur yoksa?
Bir de Total fiyatlar olarak uyguna topladığımı düşünüyorum sizin fikriniz nedir?
Darboğaz olacağını sanmıyorum sistemde ama o konuda da yorum yapabilirseniz mutlu olurum.
Herkese sağlıklı günler ve iyi bayramlar