R5 3600X RTX2070 Super sistem yorumlarınız

Gerek ekran kartı olsun, anakart olsun çok uyguna almışsınız ama 16GB Ram'e 1000 küsür tl vermeseydiniz keşke. Hayırlı olsun.

Donanımdan anlıyorsanız kendiniz montaj edecekseniz sistemi alabilirsiniz, biraz Benchmark videoları da izleyerek sisteminizin benzer sistemlerle verdiği performanstan da yararlanarak bir sonuç elde edersiniz. Ancak donanımdan çok iyi anlamıyor iseniz oradan buradan farklı mağazalardan sistem parçaları satın alarak toplamınızı önermem, anlamadığınız bir konudan dolayı sistemle ilgili sorun yaşarsanız. Sürekli başka frimalar ile muhattap olmak zorunda kalacaksınız. Şahsi düşüncem güvenilir bir yerden sistem toplayıp. Invtentus olabilir mesela. Daha sonra teknik sorunlarda muhattap olabileceğiniz tek bir yer olmuş olur. Tabi yine de siz bilirsiniz. Fiyat ucuz diye oradan buradan toplama sonra sıkıntı olunca orayla burayla uğraşmak zorunda kalmazsınız. İyi günler.

Pardon ben siz sistemi daha almadınız sandım o sebeple dedim. Aldığınızı görmemişim o zaman işlemci ve ekran kartınız iyi RAM'de güzel bir tek anakart biraz sıkıntılı Tomahawk Max almanızı öneririm. Bir de SSD'yi SATA alabilirsiniz paradan tasarruf için ama size kalmış ucuza almışsınız zaten M.2'yi o da iş görür.

Teşekkür ederim önerilerinizi paylaştığınız için. Takip edeceğim kule tipi soğutucuları.

Donanımdan olası komplike bir sorunu kendim çözebilecek kadar çok anlamıyorum. Diğer taraftan çokça adı geçen firmalarda aynı bileşenler ile PC topladığımda 12-13.000 TL gibi fiyatlarla karşılaşıyorum. Bu nedenle de 3-4.000 TL ucuza alıp olası sorunda ekstra efor sarfetmeyi seçtim açıkçası.

Evet bu parçaları aldım ama iade etme opsiyonum var. O nedenle de nihai halini almadan sistem sizlere sormak istedim. Anakart konusunda çok haklısınız pek incelememiştim Tomahawk tercihi çok daha doğru olacak. Dediğiniz gibi M.2 SSD'yi de aslında SATA SSD fiyatına aldım neredeyse 650 TL

Son düzenleme:

M.2 ile ilgili küçük bir sorun var. RGB ışıklar iyi gözüksün diye pastik kullanmışlar eğer SSD'yi ekran kartının arkasına koyarsanız plastik yüzünden ısınabilir. İyi bir fiyata alığınız için değiştirmeyin şu anlık ama ısınırsa değiştirmenizi öneririm. Hayırlı olsun sisteminiz.

Teşekkür ederim montaj sırasında dikkate alacağım.
Anakartını Tomahawk Max ya da Gaming Pro Carbon AC seç.

Öneriniz üzerine bugün MSI Gaming Pro Carbon AC aldım. Şansa trendyol'da 1100 TL'ye düşmüştü. Bu da benim için +300 TL demek. Sonrasında biraz daha araştırdığımda TUF Plus Gaming ve TUF Pro Gaming modellerinin biraz karıştırıldığını fark ettim.

Bendeki TUF Pro Gaming modeliydi. Bu durumda +300 TL'lik farka değer mi? Fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim.

Bir de 3600x CPU için BIOS tarafında sıkıntı olabiliyormuş sanırım bu konuda bilginiz var mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…