R5 3600X RX 5700XT Sistem Alınır mı?

sinankytrn

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu sistemi toplamayı düşünüyorum. Yorumlarınızı merak ediyorum.

Anakart: Gigabyte B450M SH2.
İşlemci: Ryzen 5 3600X (Stok soğutucu yeterli diye biliyorum)
Ekran kartı: RX 5700 XT (Markasına karar veremedim en zorlanacağım parça sanırım )
RAM: Ripjawsv 16 GB (2x8) DDR4-3600MHz CL18 ( CL18 sıkıntı yaratır mı?)
SSD: SanDisk 480GB 530 MB sn kadar.
Kasa: MB511.
PSU: High Power 750W +80 Bronze (yeterli mi? )

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart sisteme göre yetersiz kalmış. Arkadaşın da söylediği gibi B450 Tomahawk Max modeline yönelebilirsin. İşlemcinin stok soğutması bir yere kadar yetiyor bana göre, stok soğutucu yerine Arctis Freezer 34 modelini önerebilirim.
Ekran kartı model olarak Sapphire Nitro+ ya da Gigabyte tercih edebilirsin. Daha bütçe dostu olsun istiyorsan Pulse 5700 XT modeli olabilir. Ekran kartı için İncehesap gibi sitelerin indirim geceleri oluyor, onları da takip etmeni öneririm. 5700 XT için önerilen güç kaynağı 600W, yani senin düşündüğün güç kaynağı gayet yeterli. Fiyat olarak dediğim değişiklikleri yaptığınızda eğer bütçen yetersiz oluyorsa, daha bütçe dostu kasa ve güç kaynağı birlikte olacak şekilde bir değişikliğe gidebilirsin.

Anakart sisteme göre yetersiz kalmış. Arkadaşın da söylediği gibi B450 Tomahawk Max modeline yönelebilirsin. İşlemcinin stok soğutması bir yere kadar yetiyor bana göre, stok soğutucu yerine Arctis Freezer 34 modelini önerebilirim.
Ekran kartı model olarak Sapphire Nitro+ ya da Gigabyte tercih edebilirsin. Daha bütçe dostu olsun istiyorsan Pulse 5700 XT modeli olabilir. Ekran kartı için İncehesap gibi sitelerin indirim geceleri oluyor, onları da takip etmeni öneririm. 5700 XT için önerilen güç kaynağı 600W, yani senin düşündüğün güç kaynağı gayet yeterli. Fiyat olarak dediğim değişiklikleri yaptığınızda eğer bütçen yetersiz oluyorsa, daha bütçe dostu kasa ve güç kaynağı birlikte olacak şekilde bir değişikliğe gidebilirsin.
Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı