R5 3600X sıcaklık dalgalanması

serto

Centipat
Merhaba arkadaşlar, R5 3600X işlemci kullanıyorum. Dün işlemci kendi kendini sürekli Boost yapıyor, 4.4 MHz çıkarıp düşürüyor sürekli. Sıcaklık dereceleri aynı şekilde sapıttı, sorunu ilk başta bulamadım, format atmaya karar verdim, olmadı. Sonrasında BIOS girip Core Performance Boost kapattım düzeldi. Neden böyle bir problemle karşılaştım?

R5 3600 ve 3600X modellerinde fazla gereksiz voltaj sorunu var. Elle voltajı düşürüp ayar yapabilir ya da iyi bir soğutucuyla sıcaklığı düşürebilirsiniz. İlk yolu tercih edecekseniz forumda ayrıntılı bilgiler mevcut.

Stok soğutucu yüzünden. Yetersiz kalıyor.
R5 3600 ve 3600X modellerinde fazla gereksiz voltaj sorunu var. Elle voltajı düşürüp ayar yapabilir ya da iyi bir soğutucuyla sıcaklığı düşürebilirsiniz. İlk yolu tercih edecekseniz forumda ayrıntılı bilgiler mevcut.
Stok soğutucu yüzünden. Yetersiz kalıyor.

Stok soğutucu kullanmıyorum bir anda neden kendi kendi boşta 4.4 MHz çıkarsınki ben onu anladım 3.8 normalde işlemci çıkmıyordu ama kendi kendine bir anda Full boos yapıp düştü sürekli tabii ısıda aynı şekilde boşta 30 derecede kullanıyordum bir anda boşta 40 ile 30 arası sürekli gidip geldi? Core performance Boost kapatınca normale döndü işlemci otomatik kendi kendini overclock yaptı?

Son düzenleme:
Stok soğutucu kullanmıyorum bir anda neden kendi kendi boşta 4.4 MHz çıkarsınki ben onu anladım 3.8 normalde işlemci çıkmıyordu ama kendi kendine bir anda Full boos yapıp düştü sürekli tabii ısıda aynı şekilde boşta 30 derecede kullanıyordum bir anda boşta 40 ile 30 arası sürekli gidip geldi? Core performance Boost kapatınca normale döndü işlemci otomatik kendi kendini overclock yaptı?
İşlemcinizin base clock hızı 3.8 iken turbo clock hızı 4.4 GHz. Arka planda çalışan uygulamalar,fazla voltaj sorunları işlemcinizin kendiliğinden anlık olarak turbo hızına çıkmasını tetikleyebilir. Bu stabiliteyi sağlamak için ya sizin yaptığınız gibi Core Performance Boost özelliğini kapatmanız gerekir ya da dediğim gibi elle voltaj verip yani bu işlemci için undervolt yaparak durduk yere fazla voltajdan dolayı fazla hıza zorlanmasını engellemek gerekir. Size tavsiyem işlemci gücünüzden yok yere tasarruf etmeyip forumda verilen bilgiler ve yönergeler ışığında undervolt yaparak stabil hale getirmeniz olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı