R5 3600X Sıcaklık Değerleri

Windows arama > güç > gelişmiş seçeneklerden minimum işlemci kullanımı %5 yaparak boşta sıcaklık değerlerini düşürebilirsiniz yük altında çok fazla olmamakla bareber olmasa daha iyi olucağı bir sıcaklıkta 3600 kullanıyorum kendim stock fan ile kullanmadığım için bilmiyorum ama 4.2ghz hızında 52 dereceyi geçtiğini görmedim oyun yükü altında.

Merhaba İşlemcim Ryzen 5 3600X Kapalı devre sıvı soğutucu kullanıyorum. Cooler Master ML240L. Ekran kartı MSI GTX 1660 Ti X Gaming. Sorunum şu Bilgisayar boşta iken Ekran kartım 52-58 derece arası gösteriyor MSİ afterburner da sizce normalmi yoksa farklı bir ayar yapmam lazım mı.

Dosya Ekleri

• sada.JPG
    205,1 KB · Görüntüleme: 50
  • ada.JPG
    316,6 KB · Görüntüleme: 57
Naıl yapıcağımı daha detaylı anlatabilir misin ?

Nvidia driverinden performans ayarları> güç yönetim modu kısmını "optimum güç" olarak ayarla

Uyarlamalı yapın optimum güç yaparsanız oyunlarda fps düşüşü olucaktır.
Naıl yapıcağımı daha detaylı anlatabilir misin ?
Öncelikle anakartınızın chipset güncellemesi yapın ardından windows arama kısmına güç yazın çıkan sekmede sağ tarafta güç seçeneklerini yazan yere basın ordan karşınıza ryzen balanced diye mod çıkacaktır o modu seçin orda ise dursun ardından plan ayarlarını değiştir yazan yere basın çıkan küçük sekmede alt tarafda işlemci minimum güç modu veya benzer birşey yazıyor minimum değeri %5 yapın ardından boşta 2.30ghz kadar düşüyor işlemci hem sürekli 4ghz üstü çalışmıyor ömrü yönünden gerekli birşey hem boşta çok daha az ısınıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…