R5 3600X sisteme 7000 TL bütçe ile yükseltme önerisi

Bütçe
7500
Neden buradaki değerde seyretmiyorlar:

AMD döktürmüş...Haklısınız hocam, ekran kartına ağırlık vermek gerek. DDR5'e geçme hevesi de olacak ama bu işlemciyi de alsam fena olmaz ha

Hocam VID neden 1.1V iken 1.38V'ye fırlıyor. Zaten ayarladığım değerde olması gerekmez mi?
1.4 yazdığı için sorun yok. 1.1v yazan kısım ne açıkçası tam bilmiyorum. Voltaj vermeden önce voltaj seviyesi ne kadardı?

1.4 yazdığı için sorun yok. 1.1v yazan kısım ne açıkçası tam bilmiyorum. Voltaj vermeden önce voltaj seviyesi ne kadardı?
VID ve Vcore farkı mı ne vardı VDDP mi ne hocam o? Ayrı voltajlar filan mıydı bende karıştırdım. Başa mı dönüyoruz ?

SVI2 TFN'ye bakıyoruz herhalde, diğerleri istenilen veya bildirilen voltajlar denilmiş.

Şu dikkatimi çekti, son ekran görüntülerinde ki işlemci için sabit değerler girilmemiş, işlemci auto da çalışıyor.

@alihanvardertyok hocam (konuyu inceledikten sonra) yorumlarınızı alabilir miyim?

Son düzenleme:
Konu içerisinde @kino ve @BERWAR yardımcı olmuş. Sorun teşkil edecek bir şey göremedim. Zaten yüke girmediği takdirde voltaj ve frekans değerleri arka planda çalışan uygulamalara göre değişkenlik gösterir. Anakart almayacaksanız z ve DDR5'in bir esprisi olmadığı için platform değiştirmeye gerek yok. Zaten Intel'e geçseniz bile DDR4'lü bir melez yapı kuracaksanız ki manasız olur. İşlemci değişimi de olacaksa F/P seviyesinde R5 5600 var. Hedef yüksek tutulacaksa R7 5800X3D mevcut. Bütçenizi de göz önüne aldığımızda ve mevcut ekran kartınızı da hesaba kattığımızda R5 5600 odaklı hareket etmek daha iyi olur diye düşünüyorum. En azından benim gözlemim bu seviyede.

Son düzenleme:
Hocam iki hocam da yeterince yardımcı oldu evet; onlara tekrardan teşekkür ederim. Konuyu devam ettirmemin nedeni, voltaj ve frekansın (AMD programına göre) sabit kalmayıp sürekli dalgalanma yaşaması veya girdiğim değerlerde durmaması. Diğer programlar voltajın ve frekansın sabit olduğunu söylerken, AMD neden böyle saçma voltaj ve frekanslar gösteriyor anlamış değilim.
HWiNFO'da VID değerlerini 1.1V iken 1.38V'ye çekip sonra geri 1.1V'ye düşürüyor. Ben zaten sabitlemişim, işlemci neden bunu istiyor veya anakart neden bunu yapıyor (Alta sabit değeri gösteriyor fakat VID değerleri ise işlemcinin istediği hayali değerler olup bir anlamı olmuyor diyor HWiNFO), bunu anlamıyorum (Strest testi de stabil).

Hocam, nedense Intel'i Apple gibi görmeye başladım. Hem kısıtlı hem stabil fakat çok bütçe istiyor (Overclock için anakart ayrı K ibareli işlemci ayrı...) O yüzden geçmek istedim ama 5800x3D'yi görünce vazgeçtim. Hocam sizce Ryzen 5 3600X'ten 5600'e geçmeye değer mi?

Sahibinden ikinci el RX 6700 XT veya RTX 3070 düşünüyorum, (vidalara) garanti etiketi yapıştırmak kolay olmalı; temiz kart nasıl bulabiliriz? (İki veya üç tane satışı çok olan veya beş yıldızı çok olan bir iki satıcı var fakat deneyimim olmadı. GET ile alacağım.)

Ryzen 3000 serisinin dengesiz voltaj durumları olduğu da aşikar. 5000 serisinde statik OC'a gerek duymadan şahane bir performans sundular. Testlerinizde, oyunlarınızda performans düşüklüğü ve manasız ısılar olmadığı sürece bir sorun yaşanmaz. Dediğim gibi yüke göre voltaj değişimi normaldir. Siz yüke soktuğunuzda optimumu sağlıyorsanız sorun yoktur.

RTX 3070 ya da RX 6700 XT gibi kartları düşünüyorsanız 1080p kullanımı için R5 3600X'e o senaryolar fazla gelecektir. Haliyle kapıyı R5 5600'den açmanız gerekir.

İkinci el hususunda sizi belirli tarafa yönlendirmek istemem. Orada KGF ve teste açık olunması önemsenebilir. He Param Güvende ile almanız size avantaj katar. Test yapmak için vaktiniz olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…