R5 3600X sisteme anakart önerisi

UmutPerk

Megapat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 Ram CMK8GX4M1D3000C16
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600X 3,8GHz 35MB Cache Soket AM4
Arkadaşlar merhaba, şu anda R5 3600X işlemci, Galax 2060S ekran kartı ve 2 adet Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 Ram CMK8GX4M1D3000C16 RAM'e sahip bir bilgisayar kullanıyorum. Bu parçaları eski parçalarımı satıp topladım ve bu sırada anakartımı değiştirmedim daha sonra değişirim diye düşünerek. Anakartım şu anda MSI B350M Gaming Pro. Oyunlarımı hard diske kurmak zorunda kalıyorum ve hard Disk'im 5. yılını dolduruyor modeli de bu: Wdc WD10EZEX-08wn4a0. bu sıralar çok fazla FPS düşmesi sorunu yaşıyorum, aynı zamanda bilgisayarda bariz bir işlem yavaşlığı var ve bu nedenle yeni anakartın yanına bir de yeni bir M.2 SSD almak istiyorum. Şu anda aklımda dolaşan soru şu; 1500-1600 lira bandında bir B450 anakart mı alsam yoksa 2500 liraya kadar çıkıp daha ileriye dönük bir anakart mı alsam? Önerileriniz nelerdir?

İmkanınız varsa ASUS B550M-K model anakartını alabilirsiniz R9 5900x ile kullanıyorum gayet verimli çalışıyor.

b550 Serisi bir anakart alın sizi epey idare edecektir. MSI veya asus anakartlarına bakın derim.

B450 anakart yeter de artar bile.

Anakarttan ziyade işlemci + SSD değişimine özen gösterebilirsiniz.
B550 alsa sanki daha verimli olur gibi ne dersiniz.
SSD Yok diyor arkadaş alacağım diyor buna uygun bir anakart arıyorum diyor.

Oyun oynuyorsanız ileride 5800X3D gibi modeller olduğu için kaliteli bir AM4 anakart daha mantıklı olacaktır.

Bütçe yeterliyse şiddetle önerim:

b550 Serisi bir anakart alın sizi epey idare edecektir. MSI veya asus anakartlarına bakın derim.

B550 alsa sanki daha verimli olur gibi ne dersiniz.
SSD Yok diyor arkadaş alacağım diyor buna uygun bir anakart arıyorum diyor.
M2 girişi var sistemde, ne saçmalıyorsunuz?
Dropların anakart ile alakası nedir?
B550 ne işine yarayacak?

Sonuç odaklı çözüme gitseniz aslında forumca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…