R5 3600X sisteme RAM tavsiyesi

Jeus Wicked

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Bugünlerde çok fazla konu açtım farkındayım ama kafam karışık durumda lütfen mazur görün. :)
var olan bilgisayarım artık çok fazla sıkıntı çıkardığı için tekrardan bir kasa toplama kararı aldım.

Şu an için elimde olan ve kullanacağım ekran kartı:
Gigabyte GTX 1070.

Sipariş verdiğim ve yolda olan ürünler:
AMD Ryzen R5 3600X.
Sharkoon night shark RGB kasa.
Gigabyte G750H 750W 80+ PSU.

Anakart olarak Gigabyte X570 Aorus Elite düşünüyorum. Aslında düşünmüyorum kararımı verdim. Forumda arkadaşlar sağ olsunlar tavsiyeleri ile beni karar verdirdiler.

Bu sisteme RAM ( 16 veya 32 GB ) ve ucuz yollu sıvı soğutma ( radyatörlü ) tavsiyesi istiyorum.

Bütçem RAM için Max. 1000 TL. F/P ürünlerine açığım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler,

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM tavsiyesinde bulunmuştum bir önceki konuda. Soğutucu olarak sıvı soğutma istediğiniz için aşağıya iki adet kaliteli bırakıyorum.

Sıvı soğutma yerine Arctic Freezer 34 Esports Duo tercih edebilirsin. Elbette daha az performans verecektir fakat fazlasıyla yeterli. İşlemcini tam performansta kullanmanı sağlar :) .

Trident Z Neo'nun normal Z den farkı nedir? Sadece RGB mi?
Birde itopya'da 16 GB ve 32 GB Seçeneği var.
Sizce sisteme 3600 Mhz'lik 16 GB Ram mi,
Yoksa 200 TL fark ödeyerek 3200 Mhz 32 GB mı?

Son düzenleme:
@Jeus Wicked 32GB RAM en azından 3-4 sene ev kullancısı için gerekli görülmüyor. Lakin isterseniz 32GB alabilirsiniz. Sonuç olarak güçlü bir sistem topluyorsunuz. 3200Mhz'i overclock ile 3600Mhz yapma şansınız var :) .
Peki overclock'un bir zararı olur mu? Çünkü aralarında ki fiyat farkı çok az bu yüzden almışken 32 Alma taraftarıyım.

@Jeus Wicked Sağlıklı yapıldığı sürece olmaz. RAM için voltaj arttırmazsanız olmaz :) .
Anladım hocam teşekkür ederim dikkate alacağım. Şimdi internetten bir kaç video izledim. Bu Aorus Elite kartlarda cpu güç bağlantısı 8+4 pin olarak yapılıyor ve benim satın aldığım PSU'da sadece 8 pin cpu güç kablosu bulunuyor. Her hangi bir sorun teşkil eder mi sizce? Veya ek olarak bir yerden satın alıp bağlasam sonuç itibari ile psu modüler olduğu için istediğim gibi takabilirim diye düşünüyorum. Sizce sorun çıkar mı yoksa ek pin kablosu almalı mıyım?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı