Sıvı soğutucunun fanını egzoz kısmına takın. Bir tane daha fan takabilirsiniz ama şuan yeterlidir diye tahmin ediyorum. PSU'nun üstte yer alması kötüdür çünkü fanlar yere bakıyor bu yüzden daha fazla tozlanma olur.
Sistemin gayet güzel ama X570 anakart yerine B450 anakart alıp daha iyi ekran kartı alabilirdiniz ve SSD kronik sorunlu bir model. Niye OC yapmak istiyorsun? Bence gereksiz işlemcin zaten çok güçlü.
PSU'nun üstte yer alması konusunu alırken pek düşünmemiştim. Sanırım sistemim konusunda tek memnuniyetsizliğim kasanın PSU'sunun üst tarafta yer alması oldu. Kasanın PSU'su alt tarafta olsa çok iyi olurdu.
X570 anakartı seçmemdeki sebep yeni nesil ekran kartlarına uyumlu olmasından ve sistemi uzun süre kullanacağımdan. Ekran kartını ise yeni nesil ekran kartına geçene kadar kullanacağım f/p açısından iyi bir ekran kartı oluşu oldu. Sistemde sırıtıyor olabilir ama uzun soluklu düşünmediğim için böyle bir tercih yaptım. OC'a gelirsek, açıkçası sırf overclock yapacağım için almadım sıvı soğutmayı. Halihazırda işlemcinin kendi stok fanını değiştirmek istiyordum, indirimde böyle bir sıvı soğutucu denk gelince aldım.
Sistem oyun içinse işlemci-ekran kartı seçimi çok tutarsız olmuş. X570 anakart ileriye dönüklük açısında güzel. (B450 Tomahawk fazlasıyla iş görürdü.) SSD kronik arızalı bir seriden. (SU630 öyle. Bu giderildi mi emin değilim.) RAM tek modül ise çok büyük hata yapılmış. 8x2 olarak alınmalıydı. (AMD'de çift kanal çok önemli.) Ekran seçimi berbat neredeyse. Böyle bir sisteme 144Hz kaliteli bir monitör gerekiyor. Genel olarak yorum yapacak olursam sistemi komple iade etmen ve burada bizler yardımıyla yeni sistem toplaman daha iyi...
Eksiler ;
1) RAM tek modül ise çok kötü. (Dual channel AMD için önemli.)
2) Oyun için toplandıysa işlemci ekran kartı kombinasyonu berbat. (Render içinse iyi.)
3) Kasa tarafında daha iyi bir kasa ve yanında gelen güç kaynağı tercih edilebilirdi. (Corsair Spec Delta, MB511, SPEC-04 .)
4) Güç kaynağı RTX 2070 Super için (güç açısından) fakat sistemde 1660 Ti var.
5) 144Hz bir ekran tercih edilmeli. (24G2U veya C24G1 önerim.)
6) SSD olarak Kingston A400, SX8200 Pro, MP510, Samsung 860 Evo gibi seçenekler varken "SU 6xx" serisinden bir SSD almanızı anlamış değilim. Çok kötü bir seçim...
7) X570 seçilecek bir sistem olduğunu düşünmüyorum. Tomahawk fazlasıyla yeterdi...
Bu sistemi size -oyun- için biri önerdiyse paranızı ziyan etmenizi istemiş kusura bakmayın. Dediğim gibi sistem yeniyse komple iade edip tekrar toplayın. Yardımcı oluruz...
1-Ram tek modül değil hocam.
2-Ekran kartının sırıtması böyle bir sistemde normal ama ben ekran kartını uzun vadeli bir tercih olarak seçmedim. Yeni nesil ekran kartlarına kadar beni tatmin edecek f/p açısından güzel bir ekran kartı oluşundan dolayı tercih ettim. Eğer uzun vadeli bir seçim olsaydı daha güçlü bir ekran kartı seçerdim mutlaka. Bu arada sadece oyun için toplanan bir sistem değil ama bu hiç oyun için toplanmadığı anlamına da gelmiyor.
3-Kasa konusunda alternatif düşünülebilirdi aslında. Pure Steel'i tercih etmemdeki neden sadeliği ve sağlamlığının yanı sıra fiyatının uygun olması gibi etkenler oldu. Ama PSU'nun alt tarafta yer almaması biraz düşündürdü fakat ne yazık ki bu sonradan oldu.
Kasanın yanında gelen güç kaynakları f/p açısından pek iyi olmuyor genelde. O yüzden ayrı ayrı almak istedim. Dediğim gibi kasa farklı bir kasa olabilirdi ama. Bu arada kasa çok güzel ama PSU'nun üst tarafta yer alması biraz can sıkıcı.
4-Güç kaynağı f/p ve gelecekteki sistemi düşünerek alındı.
5-AOC C24G1 f/p açısından güzelmiş, hoşuma gitti. Tavsiyeniz için teşekkürler. Monitör halihazırda olduğu için güncellemek istemedim. İleride QHD bir monitör ile güncellemeyi düşünüyorum.
6-SSD konusunda Samsung'u tercih etmeyi ben de isterdim ama bütçe konusunda sıkıntı olduğu için ne yazık ki tercih edemedim. ADATA'dan şu an için memnunum.
7-X570 Anakartı tercih etmem hem işlemci ile uyumu hem de yeni nesil ekran kartlarına ve teknolojiye uygun olmasından ötürü oldu.
Yorumların için ve vakit ayırdığın için teşekkürler. Bu arada sıvı soğutmayı egzoz fanını çıkarıp onun yerine takmam konusunda ne düşünüyorsun?