R5 3600X ve B550-S2H overclock

Kutup

Hectopat
Daha fazla  
Gigabyte B550 S2H ile 3600X'i stock soğutucuyla ne kadar ve ekstra soğutucuyla ne kadar overclock yapabilirim?
Ne kadar fark olur?

@UBerk Dediği gibi stok soğutucuyla OC imkansıza yakın. Ekstra hava/sıvı soğutucu alın OC yapacaksanız.

• Düşük seviye OC: Kaliteli bir hava soğutucu.
  • Orta seviye OC: Kaliteli bir kule tipi hava soğutucu.
  • Üst seviye OC: Kaliteli bir sıvı soğutucu.
OC yapacaksanız ben böyle öneriyorum.

Stok soğutucuyla üst seviye overclock çok zor. Soğutucu alırsanız rahat bir şekilde overclock yapabilirsiniz.
Ne kadar yapabilirim daha önce hiç overclock yapmadım.

...ekstra soğutucuyla...
Eksta soğutucu dediğiniz 240mm sıvı soğutma da olabilir, stok soğutucu gibi havayı anakarta doğru üfleyen bir soğutucu da olabilir.

Silikon kalitesine de bağlı olarak sıvı soğutma ile güzel bir overclock yapabilirsiniz. Stok soğutucu ile pek bir şey yapılmaz.

Turbo frekansı zaten 4.4 GHz ama stok soğutucuyla yüksek frekansta kullanamazsın en az T6 Ultra falan alman lazım ve daha ilerisi 4.5 GHz yapmana falan gerek yok ki zaten hem 3600X'te ancak o kadar yapılabiliyor diye biliyorum hem de 1-2 FPS etkisi ya olur ya olmaz, o yüzden T6 Ultra + 3600 alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…