İşlemci darboğazı söz konusu değil, sorun büyük ihtimalle güç kaynağınızdan kaynaklanıyor. İlk mesajımda dediğim gibi sahip olduğunuz marka forumda önerilmiyor. Üzerindeki değerlere aldanmayın, gerçekten o değerleri veriyor olsaydı bu problemleri yaşamazdınız. Forumda konu açın isterseniz, uygun fiyatlı bir psu önerisi yapsın bilgili arkadaşlar. Sorunun başka türlü çözüleceğini düşünmüyorum.
Psu'yu yeni aldıysanız ve 6 ayı dolmadıysa ayıplı mal olarak iade etmeye çalışın. Paranızı vermezlerse Tüketici Hakem Heyetine gidin, seçimlik hakkınız olduğundan paranızı alırsınız. Başvurudan sonra bekleme süresi 3-6 ay arasında değişiyor.
Yahu ne alakası var?
Ne güç kaynağı? Ne performans alamaması?
Güç kaynağındaki sorun yüzünden performans alamamak ne demek?
Güç kaynağında sorun olduğunda bilgisayar donar, kapanır da FPS düşmez ki.
Hayır bunu size kim söyledi? Nerden aldığınız bilgiye dayanarak bunu iddia ediyorsunuz?
Forumda bu marka önerilmiyor nedir?
Everestin değil ki SAMA'nın güç kaynağı bu.
Everest tüccar sadece. Ordan alıyor ismini yazıyor satıyor. 80+ GOLD sertifikalı PSU bu. Rampage 750 ETX piyasadaki en kaliteli f/p 80+ GOLD PSU'dur.
Ayrıca ben bilgisayar yüksek mühendisiyim. Tüketici Hakem Heyetinde bilirkişilik de yapıyorum.
Bana gelirse testini yaparım ama ben bu güç kaynaklarından 9 tane aldım. Hiç birinde sıkıntı yok. Piyasanın en iyi PSU'larındandır.
Arıza falan olabilir tabiki her PSU'da da... Arızanın bu tip soruna yol açması da zaten beklenmez. Yani sonuç ile alakalı değil. Bilmiyorsanız bilmiyorum diyin. Boşu boşuna insanları yanlış yönlendirmeyin...
Almışken benim kullandığım PSU'yu alsın hem de geleceğe yatırım olur. İlerde 2 tane 8 pin CPU bağlantısı isteyen anakart aldığında da kullanır.
PSU'ya yatırım yapılmaz kardeş. ATX12VO geliyor yakında. Yani eski ATX konektörü de tarih olacak. Zaten GaNFET SiCFET gibi devre elemanları çıktı ki bunlar PSU lara girmeye başlayınca PSU ların boyutu da küçülecek, fiyatı da düşücek, verimi de artacak. O yüzden yatırım yapılacak bir parça değil. Zaten bilgisayara yatırım yapanlar hep hayal kırıklığı yaşar. Bilgisayar ihtiyacı karşılasın, F/P olsun yeter zaten. Yoksa parçalara yapılan yatırımın geri döndüğünü ben göremedim şimdiye kadar...