R5 3600X ve MSI RX 5600XT için PSU seçimi

Ahmet Sait

Centipat
Daha fazla  
Sistemim:

Ryzen5 3600X işlemci.
MSI Radeon RX 5600XT ekran kartı.
Gigabyte B450M S2H v. 2 anakart.
XPG Gammix 8 GB RAM (X2)
Cooler Master Hyper 212 Spectrum işlemci soğutucu.
Kasa Link

Anlayacağınız üzere kasaya dahil PSU aldım ve sistem açılırken klavye, fare ve kulaklık bir anda açılıp kapanıyor.( her açtığımda böyle)

Ve kasadan inanılmaz derecede cızırtı sesi geliyor bir yerden sonra kesilse de insanı bezdiriyor ve öğrenci olduğum için bu dönemde biraz fazla bilgisayar başında kalıyorum ve ses gerçekten çekilmiyor.

Son olarak kasa fanları acayip sesli çalışıyor bir çözümü var mıdır bunların?

Zamanınızı ayırdığınız için teşekkürler.

Birde PSU tavsiyeniz var mı?

Son düzenleme:
Sistemim:

Ryzen5 3600X işlemci.
XPG Gammix 8 GB RAM (X2)
Kasa Link

Anlayacağınız üzere kasaya dahil PSU aldım ve sistem açılırken klavye, fare ve kulaklık bir anda açılıp kapanıyor.( her açtığımda böyle)

Ve kasadan inanılmaz derecede cızırtı sesi geliyor bir yerden sonra kesilse de insanı bezdiriyor ve öğrenci olduğum için bu dönemde biraz fazla bilgisayar başında kalıyorum ve ses gerçekten çekilmiyor.

Kasa fanları acayip sesli çalışıyor yazmışsınız. Bende o fan sesinin egzoz fanından falan geldiğini sanıyordum. PSU'yu değişince fark ettim ki ses tamamen PSU'dan geliyor. Büyük ihtimalle sizde de öyle.

Kasa fanları acayip sesli çalışıyor yazmışsınız. Bende o fan sesinin egzoz fanından falan geldiğini sanıyordum. PSU'yu değişince fark ettim ki ses tamamen PSU'dan geliyor. Büyük ihtimalle sizde de öyle.
Hocam bide şu işlemci soğutucusunu adam ters bağlamış yani havayı aldığı yer kasa egzos fanına bakıyor.

Hocam bir de şu işlemci soğutucusunu adam ters bağlamış yani havayı aldığı yer kasa egzoz fanına bakıyor.

Hocam galiba kule tipi soğutucu var. Tanıdığınız bir bilgisayarcıya götürün düzeltir. Hatta internetten bakarak sizde düzeltebilirsiniz ama genede fazla kurcalamayın derim.

Sistemim:

Ryzen5 3600X işlemci.
XPG Gammix 8 GB RAM (X2)
Kasa Link

Bir de PSU tavsiyeniz var mı?

Bende RX 5700 XT kullandığım zaman High Power vardı 750W 80p Gold performance. gayet iyi psu ama fiyatı pahalı ve sizin kart 450w öneriyor psu için ama sistemle 650 ya da 600w almak iyidir size link vereceğim orda en iyi psu markaları yazıyor sıralama yapılmış ve test edip yapmışlar. 2020'nin en iyi güç kaynağı markaları - PC Hocası

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı