Çözüldü R5 3600X ve RX 5700 Yüksek FPS ani takılma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

pro.fane

Hectopat
Titanfall 2, Witcher 3, Fortnite ve Borderlands 2'de FPS yüksek olmasına rağmen 2-3 saniye aralıklarla takılmalar yaşıyorum. Sanırım shuttering.
Titanfallda 2K'da takılırken 1080P'de takılmıyor gayet akıcı. Diğer oyunlarda denemedim ama 2K'da ani takılmalar oluyor. GTA 5, Far Cry 5 Battlefield 5 CoD WW 2 Doom 2016'da 2K'da akıcı bir şekilde oynayabiliyorum. FreeSync kapatmayı denedim ama bazı oyunlarda işe yaramadı. FPS'i 60A sabitledim olmadı. Sorunu araştırdım ancak net bir şey bulamadım. PC'yi 4-5 önce montajladım tüm sürücüler güncel. SSD ve HDD sorunsuz. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Sistemim,
R5 3600X.
MSI B450 Tomahawk Max.
RX 5700 Gaming X.
Corsair 2*8 3000 MHz RAM.
HP 27QX 2K 144 HZ monitör.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunu masaüstü>görüntü ayarları>gelişmiş görüntü ayarları>ekran 1 için görüntü bağdaştırıcısı özellikleri>monitör>60Hz>144Hz yaparak çözdüm. Fortnite ve Witcher 3 akıcı olarak çalışıyor.
Fps sabit örneğin 80 civarında oluyor.Ama görüntü 2-3 saniyede çok kısa bir süre takılıyor sanki fps 20ye düşüyor gibi.Kablodan olacağını düşünmüyorum birçok oyunda 2k'da sorunsuz oynayabiliyorum.Witcher 3 ve Fortnite'da 2kda takılmalar oluyor.Battlefield V'te takılıyordu 144hz seçince düzeldi ama diğer oyunlarda çözemedim.
DP kablo ; https://www.hepsiburada.com/paugge-...layport-kablo-ck01131b0eae1m8-pm-HB000008BVI5
Görüntü ayarlarından monitörü 144Hz yapınca Witcher 3'te 2K'da takılmalar ortadan kalktı. Diğer oyunlarda test edip konuya ilave yapacağım.

Son düzenleme:
Hocam büyük ihtimalle yüzde 1 FPS değerleri 3-5'e düşüyor anlık olarak. RX5700 + 3600 var bende de. Windows 10 oyun modunu kapatıp AMD teknolojilerini (input lag gibi) devredışı bırakınca oyunlar daha akıcı oldu.

Güncel oyunlarda hicbir sorun olmadan yağ gibi oynanırken nispeten eski oyunlarda yaşanıyor bu sorun. Windows 10 oyun modu kesinlikle kapalı olsun. AMD sürücü ayarında oyuna göre standart veya Gaming denenebilir. Görsel keskinleştirme gibi ayarlar eski oyunlarda sorun yapıyor.

Sorunu masaüstü>görüntü ayarları>gelişmiş görüntü ayarları>ekran 1 için görüntü bağdaştırıcısı özellikleri>monitör>60Hz>144Hz yaparak çözdüm. Fortnite ve Witcher 3 akıcı olarak çalışıyor.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı