R5 3600X ve RX 590 için 600W 80+ yeterli mi?

wroNN

Megapat
Daha fazla  
R5 3600'in yanındaki stok fan pek iyi değilmiş galiba, o yüzden 3600X alıp O.C'de yapacağım. O.C için 600W yeterli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeterli olacaktır hocam.

İmzanızda gördüğüm kadarıyla A320 anakartınız var. O anakart ile O.C. yapamazsınız. B350/B450 lazım minimum. PSU sıkıntı çıkartmaz.
Bunu bilmiyordum :/ Peki 3000 MHZ RAM'ler bir sıkıntı çıkartır mı ?
Kendi fikrim 3600+kule tipi soğutucu>3600X yönünde. 3600X'in soğutması ne kadar iyi olsa da TDP'si 3600'den yüksek yani hemen hemen aynı şeye çıkacaktır.
O.C yapmak istediğimden ve işlemcinin yanına ekstra bir soğutucuya para vermek istemediğimden 3600x düşünüyorum. Arada 250 TL'li bir fiyat farkı var. 250 TL'ye iyi soğutan kaliteli bir soğutucu varsa 3600 de alabilirim aslında.
İmzanızda gördüğüm kadarıyla A320 anakartınız var. O anakart ile O.C. yapamazsınız. B350/B450 lazım minimum. PSU sıkıntı çıkartmaz.
Ek olarak ben şu anki anakartımdaki ses kartından pek memnun değilim. O dediğiniz anakartlar ile daha kaliteli ses alabilir miyim ? Yoksa bu seviyede aynı mıdır hemen hemen ?

O.C yapmak istediğimden ve işlemcinin yanına ekstra bir soğutucuya para vermek istemediğimden 3600X düşünüyorum. Arada 250 TL'li bir fiyat farkı var. 250 TL'ye iyi soğutan kaliteli bir soğutucu varsa 3600'de alabilirim aslında.

Yalnız R5 3600'ün işlemci soğutucu kendisine yetmediği gibi R5 3600X'in içinden çıkan işlemci soğutucu da kendisine yetmiyor. Yani ikinci seneryoda da işlemci soğutucu almanız gerekiyor.

Yalnız R5 3600'ün işlemci soğutucu kendisine yetmediği gibi R5 3600X'in içinden çıkan işlemci soğutucu da kendisine yetmiyor. Yani ikinci seneryoda da işlemci soğutucu almanız gerekiyor.
Şöyle 3 tane AM4 soket uyumlu 250 TL'ye kadar soğutucu buldum. Yeterli midir sizce ?

Şöyle 3 tane AM4 soket uyumlu 250 TL'ye kadar soğutucu buldum. Yeterli midir sizce ?

Hiçbirisini kullanmadığım için net bir cevap veremiyorum fakat tahminimce yeterli olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı