R5 3600X vs. R9 3900X

Bence işlemci konusunda çok uzun vade düşünüyorsan Ryzen 7 3700x ideal olacaktır. Söylendiği gibi 3900x çok güçlü bir işlemci ve normal kullanıcı için çokta olmazsa olmaz değil. Mesela ben kullanıyorum Asus ROG Crosshair Hero x570 anakart ile birlikte Ryzen 9 3900x ama biliyorum önümüzdeki 6-7 sene boyunca kullanacağım bunu. Yani ne kadar kullanacaksın işlemciden beklentin ne onları düşünerek al. Sadece oyun oynuyorsan ve çoklu client muhabbetine girmiyorsan Ryzen 5 5600x alman en mantıklısı olacak.

Sadece oyun değil video çekmeyi ve yayın açmayı da düşünüyorum bir de arada bir montaj o zaman ne almam lazım.

Bana fan tavsiyesi yapabilir misiniz 500 TL'ye falan.

Ya şu an evde 2060 Super PSU ve kasa duruyor üstüne RAM HDD SSD ve işlemci alacaktımda emin olamadım ne alsam diye. Bütçe 12000 TL falan.
Soğutucu olarak kendi kullandığım Artic 34 Duo modelini önerebilirim. Fuma 2 de çok iyi deniyor ona da bakabilirsiniz.

Ek olarak anakartın B550 ya da X570 olsun. Tavsiyem B550 olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…