R5 3600X'ten R5 5600'e geçilmeli mi?

RetroTape

Hectopat
RAM
16 GB
Anakart
B450M-K
İyi sosyaller şu an elimde Ryzen 5 3600X var biraz yetersiz olduğunu düşünüyorum sizce Ryzen 5 5600 alınmalı mı yoksa bu işlemciden devam etmeli miyim arada çok büyük fark olur mu?

Son düzenleme:
FPS oyunlari için gözle görülür artış olur. Zaten AM4 de ya 5600 e gecersin yada 5800x3D.

Ekran kartım 1660 Super yani pek bilmiyorum bu kasayı hazır almıştım ama hikayeli oyunlarda artık FPS düşüşleri yaşamaya başladım o yüzden parçaları yenilemeyi düşünüyordum ama kararsız kaldım. Aslında kafamda bir de Ryzen 5 7500F almak var ama onun içinde anakartı falan değiştirmek gerekiyor. Ama bu durumda galiba ekran kartı değiştiremem.

@RetroTape DDR5 geçebilecek bütçeniz var ise DDR5 geçin. 5600 alıp ekran kartını da değiştirebilirsiniz.

Aslında isteğim biraz o yönde ama ekran kartıyla beraber bir de DDR5'e geçince neredeyse bir hazır kasa kadar masraf çıkacak galiba yeni toplanmış kasa mı almalıyım yoksa yenilemeli miyim karar veremedim.

Aslında isteğim biraz o yönde ama ekran kartıyla beraber bir de DDR5'e geçince neredeyse bir hazır kasa kadar masraf çıkacak galiba yeni toplanmış kasa mı almalıyım yoksa yenilemeli miyim karar veremedim.

Kasayı komple satıp DDR5 geçmek en iyisi hocam eğer bütçe var ise. 25 26k ya DDR5 sistemler vardı en son.

Kasayı komple satıp DDR5 geçmek en iyisi hocam eğer bütçe var ise. 25 26k ya.

Bilginiz var ise şu sistem kaça gider sizce
İşlemci: Ryzen 5 3600X.
Ekran kartı: ASUS GTX 1660 Super.
Anakart: ASUS B450M K
SSD, kasa ve güç kaynağını hatırlamıyorum ama SSD 512 GB'dı kötü bir şey değildi.

Zamanı gelince kasayı komple satıp DDR5 hazır sistem almanız daha mantıklı o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…