R5 4600HS ile R5 4600H farkı nedir?

YSA

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Herkese iyi forumlar. Sorum başlıkta olduğu gibi iki işlemcinin arasındaki performans farkını merak ediyorum.
Bunları kullanan iki laptop var ikisi arasında kaldım ve size sormak istedim;
1.:Asus Zephyrus G14 GA401II-HE048 Ryzen 5 4600HS 16 GB 512 GB SSD GTX1650TI 14" Full HD Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
2.:Lenovo IP Gaming 3 82EY00D2TX Ryzen 5 4600H 16 GB 512 GB SSD GTX1650TI 15.6" Full HD Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Son düzenleyen: Moderatör:
Aradaki farkı bilmiyorum açıkçası ancak ilk attığınız laptop çok iyi bir laptop.
14" olması sıkıntı yaratmayacak ise kaçırılmaz.

HS takılı işlemcile AMD ile işbirliği içerisinde geliştirililen oyuncu bilgisayarlarında kullanılıyor. Şimdilik bildiğim kadarıyla programda sadece Asus var. Ayrıca 4600H tipik 45W TDP ile gelirken HS modeli 35W gelmekte. Silikon kalite farkından arada ufak bir verimlilik farkı var. Performans olarak oldukça yakınlar.

Not: O modeller arasında 60Hz'e sahip olanlar da var sanırım. Bence mutlaka 120Hz almak lazım. Karışık bir liste. Niyetlenmiştim ancak almamıştım. Buyrun; ASUS ROG Zephyrus G14 Model Karışıklığı

HS biraz daha az güç tüketir, düşük frekanslıdır. H biraz daha fazla güç tüketir daha yüksek frekanslıdır. Performans olarak çok çok az olsa da H öndedir.

HS modeli tasarım odaklı. Aralarında çok fark yok ama H modeli daha önde. Benim düşünceme göre tasarım daha önemli.

Cevaplarınız için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…