R5 5500 - 4060 Ti sistemde FPS zamanla düşüyor

neutrone

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Yakın zamanda 2.el sistem aldım, oyunlarda ilk başlarda 300 FPS alırken zamanla FPS 150'lere düşüyor. İşlemciden şüpheleniyorum. Termal macun sürsem düzelir mi?
Sistem;
Ryzen 5 5500.
4060 Ti
Cinebench r23 testi yaptım sıcaklık 88 dereceyi gördü

Son düzenleme:
Merhaba. Yakın zamanda 2.el sistem aldım, oyunlarda ilk başlarda 300 FPS alırken zamanla FPS 150'lere düşüyor. İşlemciden şüpheleniyorum. Termal macun sürsem düzelir mi?
Sistem;
Ryzen 5 5500.
4060 Ti
Cinebench r23 testi yaptım sıcaklık 88 dereceyi gördü
merhaba ekranınız 1440p mi acaba? Eğer 1080p ise hafif bir bottleneck olabilir ancak oyundan oyuna değişir. Açıkçası cpu için 88 ultra yüksek bir sıcaklık değil ama dikkat etmekte fayda var. Oynadığınız oyunlar nedir? Eğer gerçekten cpu ısınıyorsa belki thermal throttling yaşıyordur.

Zamanla düşüş yaşıyorsan sıcaklıkla ilgili olabilir evet. AMD gibi işlemcileri stok fanı ile idare etmek güç istiyor açıkçası. Size sıvı soğutucu demeyeceğim çünkü sıvı soğutucuya vereceğiniz parayı işlemcinizi R5 5600'a yükseltmeye verirseniz daha faydalı olur R5 5500 serisi benim açımdan kötü bir klasmana giriyor.
Daha iyi bir soğutucu fan alabilirsiniz veya kaliteli bir termal macun deneyin tekrardan sonuçlarınızı paylaşın.
Piyasada terman macun adında çimento gibi macun satanlar var onlara da dikkat etmek lazım.
Bir de RAM MHz değerlerini ve ramınızın kaç GB olduğunu paylaşırsanız diğer arkadaşlar daha ayrıntılı cevap verebilirler
Saygılar.

Ekranım 1080p oyunu ilk açtığımda fps değerleri iyi ama sonradan düşüyor ben işlemci testine soktum işlemci max 93e çıktı stok fan var üzerinde termal macun çözer mi acaba sorunu yoksa fan mı almalıyım?

Zamanla düşüş yaşıyorsan sıcaklıkla ilgili olabilir evet. AMD gibi işlemcileri stok fanı ile idare etmek güç istiyor açıkçası. Size sıvı soğutucu demeyeceğim çünkü sıvı soğutucuya vereceğiniz parayı işlemcinizi R5 5600'a yükseltmeye verirseniz daha faydalı olur R5 5500 serisi benim açımdan kötü bir klasmana giriyor.
Daha iyi bir soğutucu fan alabilirsiniz veya kaliteli bir termal macun deneyin tekrardan sonuçlarınızı paylaşın.
Piyasada terman macun adında çimento gibi macun satanlar var onlara da dikkat etmek lazım.
Bir de RAM MHz değerlerini ve ramınızın kaç GB olduğunu paylaşırsanız diğer arkadaşlar daha ayrıntılı cevap verebilirler
Saygılar.
Ben yakın bir yerden aldım 2.el uygun fiyatlı diye çok anlamıyorum ilerleyen zamanlarda değiştirebilirim 18.5 bin gibi bir fiyata ram 3600mhz 16gb ilerleyen zamanlarda değiştirebilirim işlemciyi.

Ekranım 1080p oyunu ilk açtığımda fps değerleri iyi ama sonradan düşüyor ben işlemci testine soktum işlemci max 93e çıktı stok fan var üzerinde termal macun çözer mi acaba sorunu yoksa fan mı almalıyım?
Sonradan düşüyor ise thermal throttling yaşıyor olabilirsiniz, cpu sıcaklığı belirli bir seviyeye geldiğinde daha fazla ısınmamak için kendini korumaya alır ve bu da performans kaybına sebebiyet verir. Tabii bunun böyle olup olmadığını anlamak için denemek gerek, bunu yapmak için size iki program önerebilirim. Msi afterburner ile oyunlarda cpu'nun sıcaklık, clock speed,watt gibi değelerine bakabiliriz, stress testi yapıp hwmonitörden değerleri bizimle paylaşabilirsiniz. Hwmonitör yerine throttle stop da kullanabiliriz ancak hwmonitör biraz daha detaylı. Ben bunlara göre yorum yapabilirim

Sonradan düşüyor ise thermal throttling yaşıyor olabilirsiniz, CPU sıcaklığı belirli bir seviyeye geldiğinde daha fazla ısınmamak için kendini korumaya alır ve bu da performans kaybına sebebiyet verir. Tabii bunun böyle olup olmadığını anlamak için denemek gerek, bunu yapmak için size iki program önerebilirim. MSI Afterburner ile oyunlarda CPU'nun sıcaklık, clock Speed, watt gibi değelerine bakabiliriz, stress testi yapıp HWMonitor'den değerleri bizimle paylaşabilirsiniz. HWMonitor yerine throttle stop da kullanabiliriz ancak HWMonitor biraz daha detaylı. Ben bunlara göre yorum yapabilirim

Stres testi yaptım 9900 gibi bir puan verdi ve işlemci sıcaklığı 93 dereceyi buldu Afterburner'ı denedim ama YouTube videoları gibi sol üstte bir türlü gösteremedim

Stres testi yaptım 9900 gibi bir puan verdi ve işlemci sıcaklığı 93 dereceyi buldu Afterburner'ı denedim ama YouTube videoları gibi sol üstte bir türlü gösteremedim
Bunun için rehberler var da sizi biraz uğraştırabilir, uğraşmak isterseniz :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence aldığınız skor gayet güzel, sıcaklıkların da absürt olduğunu düşünmüyorum. Daha bilgili arkadaşlar varsa onlar yardımcı olsunlar ben yanlış yönlendirmeyeyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı