R5 5500 Auto OC vs manuel OC

RemziDemirli

Centipat
Daha fazla  
RAM
2x8 3200MHz DDR4
Anakart
Gigabyte B450M S2H
Arkadaşlar şuanda R5 5500 & 3060Ti sistemimde Ryzen Master programındaki Auto OC ve Curve Optimizer: Per Core ayarlarını kullanıyorum. Sizce Auto OC da kalmam mı gerekiyor yoksa kendim manuel olarak OC yapmam mı gerekiyor? Eğer manuel yapmam gerekirse ayarlara ne girmem gerekiyor?
Soğutucu: Cooler Master MASTERLIQUID ML120L V2
Anakart: Gigabyte B450M S2H
Ekran Kartı: RTX 3060Ti

Dosya Ekleri

• Desktop Screenshot 2023.05.13 - 11.14.51.67.png
    Desktop Screenshot 2023.05.13 - 11.14.51.67.png
    2 MB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar şu anda R5 5500 & 3060 Ti sistemimde Ryzen Master programındaki Auto OC ve Curve Optimizer: Per Core ayarlarını kullanıyorum. Sizce Auto OC da kalmam mı gerekiyor yoksa kendim manuel olarak OC yapmam mı gerekiyor? Eğer manuel yapmam gerekirse ayarlara ne girmem gerekiyor?
Soğutucu: Cooler Master Masterliquid ML120l V2.
Anakart: Gigabyte B450M S2H.
Ekran kartı: RTX 3060 Ti.

Auto OC de kalsın hocam. Nasıl yapılacağını bilmiyorsanız manuel olarak dokunmayın. Yarardan çok zararı olur.

Manuel daha iyi olur. Ama BIOS'tan yapın. O yazılım ile değil. Ek olarak soğutucu kötü. Sınırlayabilir sizi.

Yavaş yavaş frekansı yükseltin, 50 veya 70Mhz kadar. Her aylardan sonra test yapın. Sorun çıktığı yerde voltajı artırın. 1.35'i geçmemesi iyi olur.

Auto OC de kalsın hocam. Nasıl yapılacağını bilmiyorsanız manuel olarak dokunmayın. Yarardan çok zararı olur.
Hocam az önce 4550MHz 1.38125 voltajda denedim fakat sistem açılınca Ryzen master da açılıp stres testine sokuyordu. Programı kapatıp açınca da sokuyordu. Stres testine girmemesi için silip yeniden yükledim ve eski ayarlarına döndürdüm. Sanırım bir daha hiç manuel denemeyeceğim :)

Hocam az önce 4550MHz 1.38125 voltajda denedim fakat sistem açılınca Ryzen Master da açılıp stres testine sokuyordu. Programı kapatıp açınca da sokuyordu. Stres testine girmemesi için silip yeniden yükledim ve eski ayarlarına döndürdüm. Sanırım bir daha hiç manuel denemeyeceğim :)

Stres testi mecburdur. Bilmediğin için yanlış hareket etmişsin.
Yaptığın OC'u ne ile test edeceksin? Tabii stres testi bunun için var. Sıcaklığı görmek veya sistem kapanıp kapanmadığını görmek için test önemlidir. Otomatik yapıyor olması yapay zekanın ne kadar akıllı olduğunu gösteriyor.
Sistem kapanırsa doğru OC yapmadığını gösterir. Bilmiyorsanız kurcalamayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00