R5 5500 çok ısınıyor

Kamil7865

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance 3200Mhz 2x8GB
Anakart
Gigabyte B450M-K Rev 1.0
Ryzen 5 5500 işlemcili PC kendine kendine bir anda kapandı geçen günlerde. Sıcaklıktan dolayı olduğunu düşündüm stres testi yaptım 85 dereceye çıkıyor Cinebench ve Prime95 ile test ettiğimde. Soğutucum stok değil Tower soğutucu bloğa iki tane Arctic P12 PWM pst takılı. Öncesinde stres testi yaptığımda 65 derece maksimum oluyordu. Ekran kartımı yeni değiştirdim RTX 3060'a yükselttim. Chipset driverlarını güncelledim. İşlemci 4450 MHz 1.275 voltajda çalışıyor. Soğutucuyu çıkardım taktım termal macunu da yeniledim. İki farklı termal macun kullandım. Kasanın yan panelini açtım yine olmadı. Bir çözüm bulamadım maalesef. Sorun ne zaman başladı bilmiyorum yeni fark ettim. Tamamen boştayken 40 derecelerde geziniyor.

Kasanın yan tarafını açmayın bunun soğutmaya bir etkisi yok aksine hava akışını bozar sirkülasyonu ağırlaştırır, oyun içi değerlerinizi takip edin o işlemcinin top değeri 90 olması lazım. Boşta 40 derece normal.

Normalde açmıyorum bugün ilk kez açtım bir şey değişmedi. Boştayken sorun yok oyunda %30-%40 arası kullanım olduğunda 65 70 derecelere çıkıyor.

Yan kapağı açmanızın hiçbir + etkisi olmaz. Önerim BIOS'tan fan ayarını arttırmanız veya termal macun kuruduysa yenilemeniz olacaktır.

Normalde açmıyorum bugün ilk kez açtım bir şey değişmedi. Boştayken sorun yok oyunda %30-%40 arası kullanım olduğunda 65 70 derecelere çıkıyor.
Yük altında bu havalarda 80'e kadar normal sayılır, tower soğutucu zayıf kalıyor olabilir bakır boru sayısı önemli bu tiplerde, bütçeniz varsa yeni kaliteli bir soğutucu önerelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…