R5 5500 GHz sabitleme

Tueless

Decapat
Daha fazla  
İyi günler benim sorum işlemcim boşta 60-70 derece arasında çalıştıgı için GHz sabitlemeye başvurdum ve sonuç iyi oldugu içinde böyle kalmasını umuyorum. Bazı bilgiler edindiğim de işlemcinin ömrü kısalırmış gibisinden bilgiler. Sizce doğru mu?

Size sorum GHz sabitleme sıkıntı çıkarır mı?

Bu arada kasayı temizledim işlemci macununu yeniledim bilginize ama gene aynı sonuç.

Bence gerek yok zaten oyundayken maksimuma çıkıyor işlemciyi masaüstünde dahi yormaya gerek yok.

R5 5500 stok fanla boşta 70 derece olmasi normal degil. Yukte ve oyunlarda nasil sicakliklar?
Virus taramasi yapmayi denediniz mi? Arkada bir sey islemcinizi iyi calistiriyor eğer boşta ve montaj vs. her sey dogru ise.

Kasaniz nedir?

Bence gerek yok zaten oyundayken maksimuma çıkıyor işlemciyi masaüstünde dahi yormaya gerek yok.

Oyundayken bile 70 dereceyi geçmiyor.

Kasam Game Booster GB-X223b

Her şeyi denedim macun filan yeniledim 5 10 derece indi bu da normal zaten ve en çok şaşırdığım konu ise oyundayken bile 70-75 dereceyi geçmemesi oynadığım oyunlar da bunlar LoL CS:GO Battlefield1 Rainbow Six Siege

Çok zorlandıgında 72 73 derece görmüştür o da dediğim gibi battlefield filan oynarken

Son düzenleme:
Oyundayken bile 70 dereceyi geçmiyor.

Kasam Game booster GB-X223b

Oyunda 70 dereceyi geçmiyorsa, işlemciniz boşta bile oyundaymış gibi yüzde 70 80 kullanılıyor demektir. Sorun bence BIOS ayarlarından, bir BIOS ayarlarını sıfırlayın derim. GHz sabitleme yaparken yanlış bir ayarı değiştirmiş olabilirsiniz.

Fikrimce GHz sabitlemeyi de kapatmalısınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ve Ghz sabitledikten sonra 20 30 derecelik bir iniş yaptı

Hemen deniyorum denedikten sonra dönüş yapacağım fikriniz için teşekkürler.

Denedim ve beklenmedik bir sonuç aldım neredeyse normale döndü tekrardan teşekkür ediyorum beni bu dertten kurtardığınız için ve GHz sabitlememe de gerek kalmadı artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…