R5 5500 GTX 1070 sisteme güç gelmiyor

Cryptonix

Hectopat
Daha fazla  
RAM
HyperX Fury 16GB Ram
SSD veya HDD modeli
Kingston NV3
Ekran kartı
Asus Rog Strix GTX1070
Anakart
Gigabyte A520M-K V2
İşlemci
Ryzen 5 5500
Geçen ay sıfır parça almaya başladım ve bu ay istediğim 4 parçayı da alarak sistemi hazır hale getirdim. Aldığım parçalar anakart işlemci kule tipi soğutucu ve SSD idi. Hepsini sorunsuzca taktım şarteli açtım ve asla güç gelmiyor. Tornavida ile kısa devre yaptırmayı denedim gene olmadı. RAM slotlarını değiştirdim denedim olmadı, kasanın arkasında anakarta değen ve şase yaptıran bir parça mı var diye kontrol ettim gene yok. SSD'yi yanlış mı taktım diye kontrol ettim gene yok. 24 PIN'i de doğru taktım CPU Power da doğru takılı. Daha dün B150M Pro4 anakart ve i5 6400 takılıyken çatır çatır çalışıyordu. Aldığım parçalarda sıfır yani. Sizce bir bilgisayarcıya veya anakartı garantiye mi yollayayım yoksa başka çözümü var mı?

Geçen ay sıfır parça almaya başladım ve bu ay istediğim 4 parçayı da alarak sistemi hazır hale getirdim. Aldığım parçalar anakart işlemci kule tipi soğutucu ve SSD idi. Hepsini sorunsuzca taktım şarteli açtım ve asla güç gelmiyor. Tornavida ile kısa devre yaptırmayı denedim gene olmadı. RAM slotlarını değiştirdim denedim olmadı, kasanın arkasında anakarta değen ve şase yaptıran bir parça mı var diye kontrol ettim gene yok. SSD'yi yanlış mı taktım diye kontrol ettim gene yok. 24 PIN'i de doğru taktım CPU Power da doğru takılı. Daha dün B150M Pro4 anakart ve i5 6400 takılıyken çatır çatır çalışıyordu. Aldığım parçalarda sıfır yani. Sizce bir bilgisayarcıya veya anakartı garantiye mi yollayayım yoksa başka çözümü var mı?
24 pin kablosunu çıkar.

1758571995762.png

PS_ON pini ile herhangi bir ground pinini kısa devre yaptır. En azından PSU'ya güç geliyor mu diye emin oluruz.

24 pin kablosunu çıkar.

Eki Görüntüle 2577885

PS_ON pini ile herhangi bir ground pinini kısa devre yaptır. En azından PSU'ya güç geliyor mu diye emin oluruz.
PSU’ya güç geliyor ondan eminim. Hani SSD de sorun olsa siyah ekranda boot aygıtınızı takın gibi bir uyarı verdiğini hatırlıyorum. İşlemcide de güç gelir ışıklar yanar ama pc açılmaz diye biliyorum. Soğutucuyla alakalı olduğunu gram sanmıyorum. Bence anakarttadır sorun siz ne dersiniz?

PSU'ya güç geliyor ondan eminim. Hani SSD de sorun olsa siyah ekranda boot aygıtınızı takın gibi bir uyarı verdiğini hatırlıyorum. İşlemcide de güç gelir ışıklar yanar ama PC açılmaz diye biliyorum. Soğutucuyla alakalı olduğunu gram sanmıyorum. Bence anakarttadır sorun siz ne dersiniz?

Tek modül RAM ile açmaya çalış sistemi. Olmazs CMOS yap veya BIOS pilini 30 saniye sök geri tak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı