R5 5500 hızı sürekli yükselip alçalıyor

Malwarebytes ve Kaspersky ile sisteminizi tarayabilir misiniz? Zararlı bulaşmış olabilir.
Bulunanlar bunlar kms windows etkinleştirmek için kullanıyorum daha önce hiç bir bilgisayarda böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Bugün bende 5500 aldım ve taktım bilgisayara aynı sorun bende de var. Fan hızlanıp yavaşlıyor bilgisayar boştayken oyundayken olmuyor ama

CPB kapanmamış oysa kayıt ettiğime emindim, fakat bu şekilde 3.6ghz'e sabitlendiği için performansta ciddi bir kayıp olur mu merak ediyorum bir bilginiz var mı?
Ciddi bir kayıp olacaksa fan hızını sabitlemeyi tercih ederim.
Ayrıca şimdi BİOS'dan baktım ve anlık olarak işlemcim 63 dereceye çıkıp 43 derece civarına iniyor sanırsam fan bu yüzden hızlanıyor.
Her türlü tavsiyeye açığım tabi aklıma yattığı takdirde.

Şimdi işlemci temel ve boost frekansta gezerken ani voltaj yükselmeleri yüzünden sürekli ısınır. Isınınca fan hızlanır, fanın hızlanması anlık soğutma yapınca sıcaklık düşer sonra fan hızı da düşer.

En iyisi BIOS ile inatlaşmayıp @Emir M.'nin dediği gibi sabit değerler vererek dizginlemektir. Fana ben de ayar çektim yoksa en düşükten en yükseğe çıkınca devir boşta ve oyunda falan kafa ütülüyor, kullanılmaz öyle.

Dediğiniz gibi kendim değer vererek hallettim şimdilik fanda bir dalgalanma yok.
Bugün bende 5500 aldım ve taktım bilgisayara aynı sorun bende de var. Fan hızlanıp yavaşlıyor bilgisayar boştayken oyundayken olmuyor ama
Ben sorunu gigabyte anakartın SIV uygulamasından çözdüm aynı uygulamayı kullanan varsa aşağıdaki linkten hızlı ayarı yükleyebilir.

linkteki ".t"den sonra "c" harfi koyup linke ulaşabilirsiniz.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…