hasır şapkalı
Decapat
Daha fazla
Arkadaşlar R5 5500 işlemcim var stok ayarlarda kullanıyorum. Bu işlemciyi soğutmak için 3 farklı kule tipi soğutucu denedim. 1 tanesi Cooler Master 4 bakır borulu bir soğutucuydu diğeri T6 Ultra 6 bakır borulu bir soğutucuydu ve şu an kullanmkat olduğum soğuyucu Gametech Freezer Pro HD120. Termal macun olarak MX4 ve farklı birkaç macun denedim fakat işlemci stok ayarlarda olmasına rağmen Minecraft'ın son sürümlerine girerken 85 dereceye kadar çıkıyor oyun esnasında 60 derecelerde geziyor ilginç olan ise stok soğutucuyla Minecraft'ın son sürümüne girerken Max 75 derece olması. Oyun esnasında 50 derecelerde gezmesi. Her yerini kontrol ettim kaç defa soğutucuları söktüysem termal macun her yere eşit dağılmıştı hatta defalarca işlemciyle birlikte geldi elime. Çalışma esnasında bastırdım dokundum her şeyi yaptım soğutucu soğuk çalışıyor ama işlemci çok sıcak. Termal macun kesinlikle doğru sürülü. 6 yıldır yaptığım iş eski R5 1600 varken onunla denedim onun sıcaklıkları düşüktü. Yani baktığımızda 3 tane kule tipi soğutucuyla denedim stok soğutucudan daha sıcak çalıştı. Macun olarak MX4 ve birkaç farklı macun daha denedim bütün kontrollerini yaptım 0 hata var şu an ama işlemci sıcak çalışıyor.
Son düzenleme: