Çözüldü R5 5500 işlemci ASUS Prime A320M-K anakartta açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

godushiki

Femtopat
Daha fazla  
Aldığım işlemci R5 5500 ASUS Prime A320M-K 1.02 anakartıma kurduğumda açılmıyor. BIOS sürümü 6223 olmasına rağmen açılmıyor bir uyumsuzluk sorunu olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Her şeyi denedim 8x2 RAM var sistemde bunlarin hepsini tek tek denedim ama bir sonuç alamadım CMOS pilini de söküp taktım ama tık yok baktığım kadarıyla işlemci zen 3 ama anakartın zen 2'yi desteklediğini gördüm bundan dolayı sorun olabilir acaba? Ve ayrıca 5500 taktığımda fanlar dönüyor kasaya Power geliyor ama monitörde no singal yazısı ve ekipmanlarda açılmama durumu oluşuyor.

Anakartın resmi olarak BIOS güncellemesi ile R5 5500'ü destekliyor. Buna başka ne neden olur bilemiyorum. İşlemcide problem mi var acaba?

6241 var.

6241 var.

Çalışır mı diyosun hocam.

İhtimal dahilinde. Benzer bir sorun yaşayan arkadaş RAM'leri söküp, takarak sorunu çözmüş. Bunu da deneyin.

Her şeyi denedim 8x2 RAM var sistemde bunlarin hepsini tek tek denedim ama bir sonuç alamadım CMOS pilini de söküp taktım ama tık yok baktığım kadarıyla işlemci zen 3 ama anakartın zen 2'yi desteklediğini gördüm bundan dolayı sorun olabilir acaba? Ve ayrıca 5500 taktığımda fanlar dönüyor kasaya Power geliyor ama monitörde no singal yazısı ve ekipmanlarda açılmama durumu oluşuyor.

Anakartın resmi olarak BIOS güncellemesi ile R5 5500'ü destekliyor. Buna başka ne neden olur bilemiyorum. İşlemcide problem mi var acaba?

Çözüm

Bilemiyorum N11 de indirimde idi aldım ama bana geldiğinde üstünde macun izleri vardı öncesinde kullanılıp iade edilmiş olabilir önceki kullanan da sorun olduğu için iade edebileceğini düşünüyorum iade edip R5 3600 almayı düşünüyorum sizce sistemimle uyumlu olur mu parçaları ileride geliştirmeyide düşünüyorum ayrıca

Ekran kartı: RX 570 4 GB(tek fanlı model)
Anakart: ASUS Prime A320M-K
RAM: 2x8.
PSU: MSI MAG 600W
Bu sisteme R5 3600 iyi gider mi sizce.

Bilemiyorum N11 de indirimde idi aldım ama bana geldiğinde üstünde macun izleri vardı öncesinde kullanılıp iade edilmiş olabilir önceki kullanan da sorun olduğu için iade edebileceğini düşünüyorum iade edip R5 3600 almayı düşünüyorum sizce sistemimle uyumlu olur mu parçaları ileride geliştirmeyide düşünüyorum ayrıca

Ekran kartı: RX 570 4 GB(tek fanlı model)
Anakart: ASUS Prime A320M-K
RAM: 2x8.
PSU: MSI MAG 600W
Bu sisteme R5 3600 iyi gider mi sizce.

İkinci elden R5 5600 tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı