R5 5500 işlemci Thermalright Assassin spirit ile 80 dereceyi görüyor

wututututu

Femtopat
Daha fazla  
Daha 2 gün önce R5 5500'lu sistemime kule tipi soğutucu taktırmıştim, ismi Thermalright asasin spirit ve macun da yeniledim içinden çıkan macunla, ama sıcaklık değerlerine baktığımda 80'e kadar görüyor oyunda normal mi? AMD Ryzen Master'den baktım kaç derece olduğuna, uygulamayla mi alakalı çünkü forumda bayağı soğutuyor demişlerdi.

60'ı bile geçmemesi lazım bence stokla maksimum 75 görüyorum montaj hatalı gibi. Soğutucunun bakırında bulunan jelatini söktünüz umarım.

Benzer problemi arkadaşım ID Cooling - 224 XT' de yaşadı. Hiç bir sorun görünmüyor ancak sıcaklıklar fazla geliyordu. Soğutucuyu kontrol ettiğinde işlemciye temas eden bakır borularda aşınma olduğunu gördü. Yani fabrikasyon hatalı gelmiş ürün. Sen de bir kontrol et.

60'ı bile geçmemesi lazım bence stokla maksimum 75 görüyorum montaj hatalı gibi. Soğutucunun bakırında bulunan jelatini söktünüz umarım.

Bilgisayarcıya taktırmıştım bir de 250 TL para aldı adam bilmiyorum. Bu işten anlayan varsa video falan göndereyim. Masaüstünde 45 derece şu an normal mi acaba (Core Temp uygulamasında 55 gözüküyor)? Bir de kasa biraz tozlandı onunla alakalı olabilir mi? İade falan mı yapmam lazım. Önceden oyunda 90 görüyordu ama termal macunu yeni değildi. (işlemci stok halde overclock degil)

Son düzenleme:

Bende 5600 var. 4 borulu SE-224XTS ile bende de ısınıyordu. Gittim peerless Assassin aldım 60 dereceyi geçmiyor. 5000 serisi işlemciler için 6 boruludan aşağısı kurtarmıyor. Bendeki ID-Cooling'de hiçbir sorun yoktu mürekkeple ıstampa gibi basıp bakmıştım temassızlık var mı diye.

bende spirit var ama yine ısınıo temassızlık olup olmadıgını nasıl anlarım

Bende spirit var ama yine ısınıo temassızlık olup olmadıgını nasıl anlarım?

Düz bir zemine temiz bir A4 kağıt koy. Soğutucunun tabanına mürekkep sür bas üstüne iz çıkmayan yer temas etmiyor demektir. Mürekkep yoksa tahta kalemiyle boyayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…