R5 5500 işlemciye overclock nasıl yapılır?

ahmetdooggan

Femtopat
Daha fazla  
RAM
(16+16) 32 GB DDR4 HYPRX FURY RAM
Ekran kartı
NVDİA GEFORCE GTX 1660 SUPER
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
RYZEN 5 5500
Merhaba sistemim.

Ryzen 5 5500.
NVIDIA GeForce GTX 1660 Super.
32-(16+16) GB DDR4 hyprx Fury RAM.
Izoly 512 GB M.2 SSD.
JSP 750p14A 750W Power Supply.
Izoly Shadow 1X ARGB fanlı RGB LED kasa.
AOC 24G2W1G8 240 Hz monitör.
Anakart Gigabyte B450M S2H.

Bu sistem ile overclock yapacağım BIOS üzerinden daha önceden overclock deneyimim olmadığı için bilgi alarak yapmak istedim. Hız aşırtma yapmamın nedeni 240 Hz monitörüm var fakat Valorant gibi bir oyunda bile 240 FPS düşük ayarlarda ancak alıyorum. İniş çıkışlar vs bunun için deneme yapmak istiyorum. Soğutucum stok 2 gün içinde yeni bir küle tipi soğutucu alacağım. Onun hakkında da bildiğiniz F/P soğutucu varsa tavsiyede bulunabilirsiniz. Bu arada hiç yapma sistemin ömrünü kısaltıyor vs diye muhabbete girmeyin, farkındayım. Şimdiden teşekkürler

Bu videoda bir örnek var değerleri deneyin. Muhtemelen olacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet bu forumu gördüm fakat ben voltaj vererek çıkabileceğim Max safe olan GHz bulmak istiyorum fakat nasıl voltaj vereceğimi nasıl GHz yükselteceğimi nasıl RAM vs artık BIOS da olan yapılabilecek hangi overclock ayarı varsa bilir kişi tarafından beraber adım adım fotoğraf şeklinde yapmak istiyorum o yüzden bu forumdaki bilgiler bana yetersiz geldi şimdiden teşekkürler.

benim BİOS ekranım daha farklı size fotoğraf atacağım şimdi

Up

Dosya Ekleri

• image.jpg
    126,4 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…