Bu sistem ile overclock yapacağım BIOS üzerinden daha önceden overclock deneyimim olmadığı için bilgi alarak yapmak istedim. Hız aşırtma yapmamın nedeni 240 Hz monitörüm var fakat Valorant gibi bir oyunda bile 240 FPS düşük ayarlarda ancak alıyorum. İniş çıkışlar vs bunun için deneme yapmak istiyorum. Soğutucum stok 2 gün içinde yeni bir küle tipi soğutucu alacağım. Onun hakkında da bildiğiniz F/P soğutucu varsa tavsiyede bulunabilirsiniz. Bu arada hiç yapma sistemin ömrünü kısaltıyor vs diye muhabbete girmeyin, farkındayım. Şimdiden teşekkürler
BIOS'tan direkt Core multiplieri 36'dan 46 yaptım ama şimdi masaüstünde bile işlemci 4.6GHz ile çalışıp ısınıyor. Base clock değiştirmeden Boost Clock'u nasıl 4.2 GHz'den 4.6GHz'ye çekebilirim?
BIOS'tan direkt Core multiplieri 36'dan 46 yaptım ama şimdi masaüstünde bile işlemci 4.6GHz ile çalışıp ısınıyor. Base clock değiştirmeden Boost Clock'u nasıl 4.2 GHz'den 4.6GHz'ye çekebilirim?
Evet bu forumu gördüm fakat ben voltaj vererek çıkabileceğim Max safe olan GHz bulmak istiyorum fakat nasıl voltaj vereceğimi nasıl GHz yükselteceğimi nasıl RAM vs artık BIOS da olan yapılabilecek hangi overclock ayarı varsa bilir kişi tarafından beraber adım adım fotoğraf şeklinde yapmak istiyorum o yüzden bu forumdaki bilgiler bana yetersiz geldi şimdiden teşekkürler.