R5 5500 RDR 2'de 83 derece normal mi?

Kierly

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Merhaba. AMD Ryzen 5 5500 işlemcim RTX 3070 ekran kartım var, ekran kartı 56 derecelerde çalışıyor fakat CPU %40-%50 kullanılmasına rağmen GTA V veya RDR2 açınca 79-83 dereceleri görüyor. Normal midir yoksa bir sıkıntı mı var? Ayrı bir soğutma yok sadece normal fan. Önerileriniz varsa yazabilir misiniz?

Normaldir ve bir sorun da değildir, eğer çok kafanıza takıyorsanız kule tipi bir soğutma da alabilirsiniz.

AMD sistemlerde biosta işlemciyi frekansını ve güç limitlerini kısıtlayıp sıcaklık düşüren ayarlar onları da yapabilirsiniz, ama o konuda bilgim yok. (CPB veya PBO olması lazım)

Son düzenleme:
Sisteminiz yeni mi? Aynı sorun bende de vardı çok kolay çözdüm.

Teşekkürler işlemci falan herhangi bir zarar görmez değil mi uzun süreli kullanımda?

Soğutucu stok mu ? Stoksa normal, değilse anormal. Ben kasa camı açık 60 derecede oynuyorum.

Sisteminiz yeni mi? Aynı sorun bende de vardı çok kolay çözdüm.
Merhaba Ağustos ayının başında aldım yeni sayılır mı bilmem çözümü varsa çok sevinirim.

Soğutucu stok mu ? Stoksa normal, değilse anormal. Ben kasa camı açık 60 derecede oynuyorum.
Evet sadece fan var ayrı bir soğutucu yok, bir de kasa camı açık olursa kasa zarar görür mü? Ona göre ben de açayım.

Merhaba ağustos ayının başında aldım yeni sayılır mı bilmem çözümü varsa çok sevinirim.

Ben de BIOS'da CBP açıktı(Sizde CBP veya PBO olabilir), yani anakartın O.C'si açıkmış, kapatınca stok fan ile hiçbir oyunda 60 derece üstü görmedim. Yaparken dikkatli olun sorumluluk kabul etmiyorum, zaten çokta bir olayı yok.

Stok sogutucu ile kullandigin icin aldigin degerlerin yuksek olmasi normal. Bu arada islemci kullanim yuzdesi dogrudan sicaklikla dogru orantili olmaz her programda ve oyunda. Oyunun veya programin, islemciyi kendi icinde nasil kullandigiyla alakali bir durum bu. Ornegin %100 islemci kullanimina sahip bir uygulamanin sicakligi, %40 islemci kullanimina sahip bir uygulamanin sicakligindan daha dusuk olabilir, teknik olarak mumkun. Hatta daha basit bir ornek verirsek OCCT islemci stres testi de %100 islemci kullanir, Prime95 Small FFTs testi de %100 islemci kullanir, ama guc tuketimi ve sicakliklari arasinda farkliliklar olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…