R5 5500 RTX 3060 sistem sıcak hava üflüyor

alperennjr

Centipat
Daha fazla  
3 aydır kullanmakta olduğum yeni bir sistem aslında Gigabyte RTX3060, AMD Ryzen 5 5500 ve 8+8 RAM şeklinde sistem kasanın ön tarafında 3 fan arkada tek fan işlemcide tek fan ve ekran kartında 2 fan var yük binmeden ekran kartı 45-55 görüyor ve Valorant gibi PC'yi zorlamacak oyunlarda ekran kartı fan açıyor bir süre sonra sıcak hava üflüyor kasanın arka tarafı. Fotoğrafta da görebileceğiniz üzere yük binmeden 50 dereceyi görüyor *sadece Discord Google Opera açık*

Desktop Screenshot 2023.08.19 - 18.20.15.93.png

Son düzenleme:
Kasanın arka fanı, egzoz fan. Egzoz fan, sıcak üfler. Normal. Sıcaklıkta normal.

Allahın mübarek günlerinde olan sıcak hava yüzünden etkisi olabilir.
Ayrıca, ekran kartının boşta bu sıcaklarda 45-55 derece arasında gezinmesi normal.
Ekran kartının sıcaklığı belli bir seviyeye çıktığı zaman sistem otomatik olarak ekran kartınızın fanını aktif hale getirir.
Yine içiniz rahat değil ise kasanızın güzelce bir temizliğini yapıp, sıvı soğutma alabilirsiniz.

Benim ekran kartım, monitörümü 60 Hz'de kullanırsam boşta 35-40 derecelerde çalışırken monitörü 165 Hz yaptığım zaman 50-55 derecelerde çalışıyor. Sıcaklıklarda yanlış bir durum yok. Yine de çeşitli oyunlarda işlemci ve ekran kartı sıcaklık değerlerini de paylaşırsan daha sağlıklı yorum yapılabilir.

Benim ekran kartım, monitörümü 60 Hz'de kullanırsam boşta 35-40 derecelerde çalışırken monitörü 165 Hz yaptığım zaman 50-55 derecelerde çalışıyor. Sıcaklıklarda yanlış bir durum yok. Yine de çeşitli oyunlarda işlemci ve ekran kartı sıcaklık değerlerini de paylaşırsan daha sağlıklı yorum yapılabilir.
nasıl yapacağım hakkında pek bilgim yok ve burayı da ilk defa kullanıyorum sosyal medya paylaşmak yasak mı

Nasıl yapacağım hakkında pek bilgim yok ve burayı da ilk defa kullanıyorum sosyal medya paylaşmak yasak mı?

MSI Afterburner kullanip, MSI Afterburner'in kayit ozelligini ya da baska uygulamanin kayit ozellegiyle degerleri canli olarak videoya yukleyip YouTube'a yukleyip atabilirsin.

nasıl yapacağım hakkında pek bilgim yok ve burayı da ilk defa kullanıyorum sosyal medya paylaşmak yasak mı
MSI Afterburner yüklemen gerekiyor. Oyunu oynarken arada sıcaklıkları uygulama üzerinden kontrol edebilirsin. Maksimum çıktığı sıcaklığı da ayrıca gösteriyor. Ölçtüğün sıcaklık değerlerini buradan cevap olarak atarsan bilgisi olan biri mutlaka yardımcı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı