R5 5500 - RTX 4060 sistem FPS düşüşü

yusfnc

Picopat
Daha fazla  
Merhaba yeni aldığım bilgisayar tam 2 ay sonra Valorant'ta 140-30 FPS arası bir FPS veriyor normalde 320-340 arası alırdım RDR 2 de 45-60 gibi bir değer sunuyor GTA da ise 75 FPS alıyorum diğer oyunlarda da aynı şekilde ve hızı çok yavaşladı ne yapmam gerekiyor?

Sistem bilgileri:

Gigabyte A520M k V2 anakart.

Ryzen 5 5500 işlemci

Gigabyte RTX 4060 ekran kartı.

750W Power Supply.

16 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence işlemcin tam olarak ekran kartını besleyemiyor. Biraz saçma gelecek belki ama RTX 2060 Super, RX 5600 veya RX 5700 üstündeki tüm ekran kartlarında darboğaz yemeye başlıyor. Kendim bizzat test ettim ve bu sonuca vardım fakat bahsettiğin sorun sanki daha önce bu kadar düşük FPS almıyordun eğer öyleyse sistem parçalarının sıcaklıklarını kontrol et.

Bence işlemcin tam olarak ekran kartını besleyemiyor. Biraz saçma gelecek belki ama RTX 2060 Super, RX 5600 veya RX 5700 üstündeki tüm ekran kartlarında darboğaz yemeye başlıyor. Kendim bizzat test ettim ve bu sonuca vardım fakat bahsettiğin sorun sanki daha önce bu kadar düşük FPS almıyordun eğer öyleyse sistem parçalarının sıcaklıklarını kontrol et.

Evet darboğaz oranı %12 civarlarında işlemciyi değiştirmek bende istiyorum fakat alırken bütçem bu kadarına yetti.

Sorun Soğutucuda Olabilirmi Diye Düşünüyorum Cpu Sıcaklığı 98 Derece Gördü Benchteyken Cpu Sıcaklığı Oyuna Fayda Ediyor mu ?
Virüs taraması yaptınız mı? Bir Mining virüsü veya başka bir zararlı yazılım bulaşmış olabilir. Kaspersky önerimdir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı