R5 5500 - RTX 4060 Ti sistemde FPS düşmesi oluyor

haxron

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 4060 Ti Ryzen 5 5500'lü bir masaüstü bilgisayara sahibim. Bilgisayarımda şu şekilde bir FPS sorunu oluyor.
1. öncelikle her oyunda olmuyor bu problem fakat bazı oyunlarda 130 140 gibi yüksek FPS değerleri almama rağmen oyun içinde FPS 100'e dalgalanma yapıyor ve bu anlık droptan dolayı akıcı oyun deneyimi bozuluyor.
2. bilgisayarımda ısınma problemi yok sıvı soğutma var yaklaşık 1 yıldan uzun süredir kullanıyorum. CPU değerinin 45 dereceyi GPU'nun da 65 70 dereceyi geçtiğini henüz görmedim.
Bu problem neden kaynaklanıyor çözümü nedir? CPU'mun kötü olduğunu biliyorum ama sanki onunla alakalı bir durum değil.

Merhaba arkadaşlar. 4060 Ti Ryzen 5 5500'lü bir masaüstü bilgisayara sahibim. Bilgisayarımda şu şekilde bir FPS sorunu oluyor.
1. öncelikle her oyunda olmuyor bu problem fakat bazı oyunlarda 130 140 gibi yüksek FPS değerleri almama rağmen oyun içinde FPS 100'e dalgalanma yapıyor ve bu anlık droptan dolayı akıcı oyun deneyimi bozuluyor.
2. bilgisayarımda ısınma problemi yok sıvı soğutma var yaklaşık 1 yıldan uzun süredir kullanıyorum. CPU değerinin 45 dereceyi GPU'nun da 65 70 dereceyi geçtiğini henüz görmedim.
Bu problem neden kaynaklanıyor çözümü nedir? CPU'mun kötü olduğunu biliyorum ama sanki onunla alakalı bir durum değil.
nvidia denetim masasından düşük gecikme oranı modunu kapat

NVIDIA Denetim Masası'ndan düşük gecikme oranı modunu kapat

Deneyeceğim teşekkür ederim.

5500 ile eh işte ama 5 5600 geçseniz daha iyi gibi.

Hocam işlemcim kötü ama 1 sene sonrasında değiştirmek için kullanıyorum şu anlık da sadece böyle bir problemim var. Mesela Hogwarts Legacy oynuyorum şu anda orta ayarlarda DLSS açıkken 130 FPS filan alıyorum fakat FPS 110'a filan dalgalanma oluyor ve takılmalar yaşıyorum sanki donanımsal bir sıkntı değil gibime geliyor benim de bu çünkü her oyunda olmuyor mesela God of War'ları rahatça oynayabildim ama Star Wars Jedi fallen orderda bu sorunla karşılaştım ve oynamadan sildim oyunu biraz can sıkıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı