R5 5500 & RTX3060 sisteme 9 bin TL bileşen önerileri

Bütçe
8500

Deno07

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, 8500-9000TL arasında bütçem var. Elimde de Rampage 650watt 80Plus Power Supply, Gigabyte RTX3060 12 GB ve Ryzen 5 5500 işlemci var. Bu parçalara uygun şekilde aşağıda belirttiğim parçalardan almak istiyorum. Her parçanın yanına beklentimi ve ihtiyacımı yazdım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Anakart: B550 ve X570 AM4 uyumlu, 4 RAM slotlu ve 2 adet M.2 SSD'si bulunmasını istiyorum.
RAM: 16x2 şeklinde, tercihen RGB ve 3000MHz üstü.
M.2 SSD: 1 adet olacak. Depolama hacmi 1TB yeterli, 3000/3000 ve üstü hız tercihen.
Kasa: İçerisinde fan veya Power bulunması önemli değil ancak hem kozmetik açıdan, hem de hava akışı açısından kaliteli ve bilindik markalar tercih etmek istiyorum.

Belirttiğim parçaların uzun vadede de iş görmesini istiyorum. İlerleyen dönemde işlemciyi Ryzen 7 veya 9, ekran kartını da üst modellere yükselttiğimde sorun olmasını istemiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kalan parayla da 5600'e geç.

Tavsiye için teşekkür ederim işlemcimi birkaç ay sonrasında R7 serisi ile değiştireceğim o yüzden şu anki bütçemi sonuna kadar kullanmak istiyorum.
Kasa olarak aklımda bu kasa var
Hem kozmetik olarak hem de marka olarak güvendiğim bir marka attığınız kasanın tasarımı pek hoşuma gitmedi açıkçası.
Attığınız SSD ve RAM konusunda sanırım fikrimi değiştirmeyeceğim gayet hoşuma gittiler bir de anakart konusunda X570 serisi PCI-Express 4.0 özellikli bulma şansımız olur mu? Attığım kasa ile birlikte Total 6000TL civarında tutuyor 3000TL seviyelerinde böyle bir anakart bulmamız mümkün olur mu? Eğer gerekirse kasayı 1500TL seviyelerine indirip 4000TL'ye kadar da anakart bakabilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı