Öncelikle selam. Bende bulunan sistemde Furmark testi yaptığımda ortalama 118 FPS alıyorum. Ancak aynı sistem kuzenimde de var ve ortalama 130 fps alıyor.
Benim düşüncem anakart ile ekran kartından yana. Çünkü anakartım PCI-e 3.0 ve ekran kartım ise PCI-e 4.0. Yine de bu kadar FPS kaybetmem normal mi? Sistem:
XFX RX 6600.
Ryzen 5 5500.
Galax B450M.
16 GB Kingston Fury Beast RAM.
Öncelikle selam. Bende bulunan sistemde FurMark testi yaptığımda ortalama 118 FPS alıyorum. Ancak aynı sistem kuzenimde de var ve ortalama 130 FPS alıyor.
Benim düşüncem anakart ile ekran kartından yana. Çünkü anakartım PCI-e 3.0 ve ekran kartım ise PCI-e 4.0. Yine de bu kadar FPS kaybetmem normal mi? Sistem:
XFX RX 6600.
Ryzen 5 5500.
Galax B450M.
Öncelikle selam. Bende bulunan sistemde Furmark testi yaptığımda ortalama 118 FPS alıyorum. Ancak aynı sistem kuzenimde de var ve ortalama 130 fps alıyor.
XFX RX 6600.
Ryzen 5 5500.
Galax B450M.
Hocam pcie nin FPS ye etkisi yok diye cok yorum okudum,tabi işin uzmanindan cvp gelirse bende mutlu olurum,kuzeninizin sistemindeki ssd de pcie 4 dimi ,merak ettim ,degilse pcie ile alakali olmaz diye sordum
Biliyorum hocam ben de öyle söyledim. Bununla bir alakası var mı? Aynı PCI-e'ye sahip olsalardı zaten bu maddeyi eleyecektim. Ayrı kendisi işlemci olarak İ3 12100f kullanıyor. Pek işlemci ile alakası olmadığını düşündüm.
Hocam PCI-e'nin FPS'ye etkisi yok diye cok yorum okudum, tabii işin uzmanindan cevap gelirse bende mutlu olurum, kuzeninizin sistemindeki SSD de PCI-e 4 değil mi, merak ettim, degilse PCI-e ile alakali olmaz diye sordum
PCI'e ile alakası var cidden gözle görülür FPS farkları mevcut çünkü verilen bant genişliği PCI'e 4'te daha fazla ve elinizdeki kart 4.0 olunca 3.0 hızında çalışır