R5 5500 RX 6600 XT sistem için işlemci değiştirilmeli mi?

mameika

Hectopat
Ekran kartım RX 6600 XT ve işlemcim Ryzen 5500. darboğaz yapıyor sanırım. Genellikle Warzone ve bazı oyunlarda ufak ufak takılmalar oluyor. İşlemcimi Ryzen 5 5600X yapsam yeterli olur mu?
Sistem özelliklerim.
RX 6600 XT.
Ryzen 5 5500.
Apacher panther 2x8 3000 MHz.
MSI b 450M a Pro Max.
500 watt Cooler Master PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düz 5600 yapsanız da olur, çok darboğaz olduğunu zannetmiyorum ancak biraz da olsa yapacaktık. R5 5600 de yetecektik. Diyorsanız ki ben daha güzel bir işlemci alayım, tabii ki X'i tercih edin. Ama stok fan kullanıyorsanız maalesef ki yeni fan almanız gerecek çünkü 5600X biraz sıcak çalışıyor.

Düz 5600 yapsanız da olur, çok darboğaz olduğunu zannetmiyorum ancak biraz da olsa yapacaktık. R5 5600 de yetecektik. Diyorsanız ki ben daha güzel bir işlemci alayım, tabii ki X'i tercih edin. Ama stok fan kullanıyorsanız maalesef ki yeni fan almanız gerecek çünkü 5600X biraz sıcak çalışıyor.

Anlık takılmalardan işlemci yüzünden diye düşünüyorum
Arasındaki fiyat farkı az ise 5600X almam daha iyi gibi geliyor stok fan kullanmıyorum zaten ama bendeki fan yeterli olur mu bilmiyorum.

Stok fan değilse yeterli olacaktır. Ve evet, fiyat farkı size fazla gelmiyorsa X almanızı öneririm.
Takılmalar konusunda işlemcinin ve ekran kartının kullanım yüzdelerini kontrol edin lütfen. Birisi çok kullanılırken diğeri aşırı az ise darboğaz oluyor olabilir. 5500 ve XT takılma yapacak kadar darboğaz yapar mı bilmem ama FPS kaybı yaşatır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı