R5 5500 RX 6600XT Sistem GOW'da Düşük FPS

u are worthless

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba birkaç ay önce yeni sistem topladım BIOS güncelleme ve ekran kartı güncellemeleri falan her şeyini bizzat kendim yaptım lakin oynadığım neredeyse her oyunda internetteki FPS test videolarına göre daha düşük FPS'ler alıyorum. God of War'u millet ultrada 60 FPS oynarken ben 40 50 civarı geziyorum ve çoğu oyunda böyle.

Sistemim:
ASUS Prime A520 M-K
Ryzen 5 5500.
ASUS Dual RX 6600 XT.
2x8 GB RAM 3200MHz RAM.
500GB SSD.

2K'da mı oynuyorsun? 1080P'de 40-50 FPS 6600 XT ile çok zor, ki senin işlemci benimkinden iyi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2K'da mı oynuyorsun? 1080P'de 40-50 FPS 6600 XT ile çok zor, ki senin işlemci benimkinden iyi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şöyle bir sorun varki 1440x900 de oynuyorum çözünürlükten dolayı düşük mü diye düşündüm bazı oyunlarda monitör desteklemese bile 1080p alınca daha da düşüş oldu senin videolarını da izledim OClerini baktım onları kullanıyorum iyi FPS veriyor ama yine de çok düşük format atsam düzelir mi acaba?

Şöyle bir sorun var ki 1440x900 de oynuyorum çözünürlükten dolayı düşük mü diye düşündüm bazı oyunlarda monitör desteklemese bile 1080p alınca daha da düşüş oldu senin videolarını da izledim OClerini baktım onları kullanıyorum iyi FPS veriyor ama yine de çok düşük format atsam düzelir mi acaba?

İlginç 900P'de darboğaz olacağını sanmam yine benimle aynı değerleri alman gerekir. Yalnız sen nehrin çevresinde 40-50 FPS alıyorsan GoW orada biraz optimize değil. Oyunun genelinde 40-50 ise evet o sisteme göre düşük alıyorsun.

Format bilmiyorum bir derde derman olur mu ama çok istiyorsan at.

İlginç 900P'de darboğaz olacağını sanmam yine benimle aynı değerleri alman gerekir. Yalnız sen nehrin çevresinde 40-50 FPS alıyorsan GoW orada biraz optimize değil. Oyunun genelinde 40-50 ise evet o sisteme göre düşük alıyorsun.

Format bilmiyorum bir derde derman olur mu ama çok istiyorsan at.
Oyunun daha başlarındayım ama sadece god of War da olmuyor fh5 te de mesela aynı sorun vardı asseto corsada anakartım cok düşük kalıyor sanırım pc için işlemcim yeterli diye düşünüyorum imkanım olsa 5600 e geçmek istiyorum

Hocam GoW her yerde optimizeli değil. Birkaç alanda FPS düşürüyor. Onu önlemek için FSR'yi açabilirsin.

FSR'ı denedim hocam hiçbir fark olması ya da ben beceremedim açmayı.

@u are worthless anakartla alakası yok bu durumun. Sisteme hiç format attın mı daha önce peki? Bazen zararlılar, sorunlu Windows dosyaları performansa etki edebiliyor. Yapmadıysan diski tamamen silerek temiz bir kurulum yapmak iyi gelebilir.

Henüz atmadım flash bellek olmadığı için temiz kurulum yapamadım şu an sadece dosyaları sıfırlamak için Windows'un kendi sıfırlamasını yapmayı düşünüyorum.

Henüz atmadım flash bellek olmadığı için temiz kurulum yapamadım şu an sadece dosyaları sıfırlamak için Windows'un kendi sıfırlamasını yapmayı düşünüyorum.

O pek yaramıyor, ben sistemde bir gerilik, yavaşlama hissettiğimde bu şekilde format atıyorum. Anti-virüs, onarım vb. o hissi vermiyor.

Zamanında 1-2 kere trojan girmişti onun dışında virüs girdiyse de hatırlamıyorum onunla alakası olabilir ve SSD de nedense 80 GB boş yer var PC de sadece GTA 5 God of War ve LoL yüklü temiz kurulum yapsam faydası olur sanırım PC'ye.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı