R5 5500 RX 6650 XT RDR 2'de darboğaz var

Aithusan

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, daha yeni sıcak sıcak elime işlemcim ve ekran kartım ulaştı, ekran kartı kullanımı 70-85 arası git gel yapıyor ama işlemci kullanmı 90-95'lerde bu darboğaz normal midir yoksa bir sorun mu vardır? SS ini koyuyorum. Bu arada RAM'lerim default ayarlarda XMP kapalı 2133 MHz de çalışıyor bilginiz olsun.

Sistem özellikleri.
İşlemci: R5 5500.
Ekran kartı: ASUS Dual RX 6650 XT.
RAM: 8x2 G.Skill 2133MHz RAM.
Anakart: B450 m a Pro Max.

Dosya Ekleri

• Red Dead Redemption 2 3.07.2023 16_35_21.png
    3,4 MB · Görüntüleme: 90
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle XMP'yi açın yoksa boşu boşun o RAM'lere para vermiş oluyosunuz. Darboğaz var ve önemli bir seviyede bunun sebebi Ryzen 5 5500 RX 6600XT sonrası kartlar için darboğaz yapabilir. O kart için minimum Ryzen 5 5600 gerekiyor.

Güç kaynağını yazmamışsınız.

Güç kaynağım Sharkoon'un 650W'lık güç kaynağı

Biraz darboğaz var gibi gözüküyor RAM frekansını arttırın işlemci performansı artar, grafik ayarların nasıl?
grafik ayarlarım yüksekte ss de gpu kullanımı 80 küsür olarak gözükmüş ancak ortalama olarak 70 75 civarında geziyor

xmp açamıyorum ramlerde yada bir uyumsuzluk var bu sorun için çok kez konu açtım ancak bir çözüm bulunamadı sanırsam ramlerim sorunlu xmp açamıyorum

XPM açarsan biraz daha toparlar Ryzen işlemciler yüksek MHz RAM sever. %90 işlemci kullanımda işlemci kaç MHz frekansta çalışıyor kontrol eder misin?

XPM nasıl açılmıyor nasıl bi hata veriyor veya açınca Windows gelmeden BIOS'a mı atıyor direk?

Son düzenleme:
3.60 ghz civarı

Hayır XMP açınca bilgisayar kendine doğal olarak açılırken bir kere yeniden başlatıyor sonrasında görüntü alamıyordum BIOS pili çıkar tak yapınca görüntü geliyor yani ekran kartı ve işlemciyi daha yeni aldım önceden bende Ryzen 3 3200G vardı onunla açılmıyordu XMP şimdi bir daha açmayı denesem sorun olur mu yeni işlemci ve ekran kartı ile

BIOS üzerinden CBP açık mı? İşlemci temel frekansta çalılıyor o zaman normalde 4.25'e çıkması lazım.

Şimdi kontrol ettim 4.2 GHz de çalışıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…