R5 5500 + RX 6650 XT sistemde oyunlarda saliselik takılmalar oluyor

murty0

Hectopat
Çoğu oyunda saliselik takılmalar(stuttering), FPS droplar yaşıyorum, denemediğim şey kalmadı. Belki alternatif çözümler sunan arkadaşlar olur diye bir umutla bu konuyu açıyorum.

Sistem;

Bu işlemciyi bizzat kullandım kısa ve öz alınmayacak tek işlemci derim stuttering olayını dibine kadar yaşatıyor regeditten ULPS Ayarını 0 olarak ayarla pcyi yeniden başlat sonra USB 3.0 kullanıyorsan ön portta anakart üzerinden sök bu nedendir bilinmez yabancı forumlarda kısa arastirma sonucu takılma olayını çözmüştü şuan 0 sorun yağ gibi akıcı oyun deneyimi

Regedit'ten ULPS'yi 0 yaptım. Daha net sonuçlar için CapFrameX'te tüm sensörleri açıp uzun süreli bir oyun kaydı yapacağım. Yarın yeni sonuçları ekleyeceğim. Bu sensörler hakkında bilgi sahibi olan ve yorumlayacak arkadaşlar var mı?

@erengore tüm sensör sonuçlarını eklesem yardımcı olabilir misiniz hocam?

Sen sonuçları buraya yükle arkadaşlar yardımcı olucaktir

CapFrameX 10 Dakikalık FPS, Sensör Değerleri ve HWiNFO sonuçları / Forza Horizon 5

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@erengore

Hiçbir sorun görünmüyor ki. Gerçekten de hiçbir sorun görünmüyor yani voltajlar falan da düzgün. Donanımsal throttle yok. CPU RAM GPU throttle olmuyor.

PSU voltajları da gayet iyi.

O zaman benden kaynaklanan sorunları çözdük? Hatırlarsınız önceki konudan. Son eklediğim FPS değerleri de çok kötü değil zaten 0.1%lik bir stuttering var. Bunun sebebine oyun optimizasyonu, yüksek VRAM kullanımı diyebilir miyiz? High On Life değerlerini ekleyeyim birde 15 dakikaya.

CapFrameX 10 Dakikalık FPS, Sensör Değerleri ve HWiNFO sonuçları / High On Life

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@erengore
bunda Forza'ya göre daha çok sorun yaşıyorum, özellikle kalabalık savaş anlarında. Değerler de göze çarpan şeyler var sanki. Bazı Min değerleri çok daha düşük.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…