R5 5500 RX 6800 sistem için 700W PSU yeterli mi?

ismetK0

Hectopat
Dostlar selam sistemim.
R5 5500 (overclock yapacağım)
RX 6800 referans model.
MSI MPG B550 Gaming Plus.
G.Skill 2x8 GB RAM.
Samsung 970 EVO M.2 SSD.
Samsung 860 EVO 500GB SATA SSD.
Gigabyte 320GB SATA SSD.
Dark Guardian RGB kasa (mystich light ile 4 RGB fan anakarta bağlı)
Gigabyte B700h 700W 80+ Bronze PSU.
Rampage KB-R19 RGB klavye.
Klavye dışında ki bileşenler Wireless ile takılı.
Yorumlarınızı bekliyorum yeterli olur mu sizce?

Evet yeterli sıkıntı çıkmaz ama keşke Gold sertifikalı bir PSU tercih etseymissin.
Ve işlemci darboğaz yapar.

Evet yeterli sıkıntı çıkmaz ama keşke Gold sertifikalı bir PSU tercih etseymissin.
Ve işlemci darboğaz yapar.

Uzun zamandır kullanıyorum aslında sadece kasa ve anakart değiştim eski anakartım 320 chipsetiydi fakat ona rağmen optimizasyon konusunda kendini kanıtlamış oyunlardan sorun yaşamadım fakat Last of Us gibi leş optimizasyonlu oyunda ciddi bir darboğaz yaşadım. Sizce overclock yaptığımda bir azalma olur mu?

Kanka 5500'ü overclocklasanda çok bir fark olmaz gibi bence zaten işlemci ısınıyor bence işlemci değiş.

Ama FPS oyunlarında sıkıntı çıkmaz.

Evet piyasa vahim Allah yardımcın olsun.

Kanka soğutmayı sonra alıcağın işlemciyede uyumlu alırsın piyasası uygunsa 5800X 5700X gider ekran kartına.

5600X'de besler ama daha aşağısı olmaz.

Evet piyasa vahim Allah yardımcın olsun.

Kanka soğutmayı sonra alıcağın işlemciyede uyumlu alırsın piyasası uygunsa 5800X 5700X gider ekran kartına.

5600X'de besler ama daha aşağısı olmaz.
Fan am4 de dahil çoğu sokete uygun sıkıntı yaşayacağımı çok sanmıyorum ondan dolayı genede fikirleriniz çok yardımcı oldu işlemci için sabır edeceğiz mecbur ne yapalım. İyi forumlar.

Sağ ol ekran kartın güzel direk sistemi DDR5'e yükseltmeyi düşünüyorsan AMD Ryzen 5 7600X öneririm piyasadaki oyun alanında en iyi puanlı işlemci aynı zamanda bende kullanıyorum işlemciyi zorlamadığın zaman çoğu oyunda sabit 50derece zaten işlemciyi zorlaman çok zor.

Sağ ol ekran kartın güzel direk sistemi DDR5'e yükseltmeyi düşünüyorsan AMD Ryzen 5 7600X öneririm piyasadaki oyun alanında en iyi puanlı işlemci aynı zamanda bende kullanıyorum işlemciyi zorlamadığın zaman çoğu oyunda sabit 50derece zaten işlemciyi zorlaman çok zor.

DDR5 anakartları araştırdım zaten şu anki anakartımı da yeni aldım bugün ulaştı elime fakat DDR5 anakartlar ciddi manada yüksek fiyatlılardı. Neyse artık nasip diyelim 😊.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı