Çözüldü R5 5500 RX 7600 sistem tepki vermiyor

• Konuyu başlatan 6ODRA
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 145
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Daha fazla  
Olay şu bir gün PC'nin güç tusuna bastım tepki vermedi 10 saniye kadar, aha dedim sök tak mesaisi başladı. Gittim tuvalate yüzü yıkadım geldim açılmış, kullandım gün boyu yük altında falan BIOS sürümünü de düşürdüm belki ondandır diye. Ertesi gün benzer sorun ama beklememe rağmen açılmadı, söktüm üzerindekileri sadece işlemci varken anakart üzerinden düz kontak tetikledim bıraktım öyle, çay koydum mutfaktan döndüm kendi kendine çalışmış. Bugün ise tepki sıfır.

Sistem:

R5 5500.
RX7600 Mech.
MSI B550 Gaming gen3.
2 adet Fury Beast 8G 3600MHz.
PSU FSP Hyper k 600W 80+EU

Güç kaynağı harici tüm parçaların 1 yıl garantisi var. PSU bu arada yaklaşık 5 yıllık belki de 6'dır hatırlamıyorum. Yeni bir tane sipariş ettim 1-2 güne gelir. Sorun onda olsun olmasın yine de değişme vakti gelmişti zaten. Bakalım yenisini takınca ne olacak.

Ama yine de sorayım dedim, var mı aranızda "ben bunu yaşadım şunu yapınca düzeldi" diyen?

PSU sistemle bağlantısı olmadan düz kontak yapınca tepki veriyor bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun güç kaynağındaymış yenisiyle düzeldi. BIOS pilini çıkarmıştım 1 gün boyunca, belki beklediği için düzelmiştir eskisiyle tekrar denemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı