R5 5500 RX7600 sistem tam ekran modunda kasma yaparken pencere modunda yapmıyor

Trkens44

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni bilgisayar aldım. 2 ay bile zor oldu ekran kartından ses geliyor dedim. Garantiye gönderdim coil whine var diye yeni parça verdiler. Sonra PSU'dan ses gelmeye başladı. Oda coil whine herhalde yaptırmadım onu vaktim yok diye. İlk başta her şey normaldi şimdi donanımsal mı yazılımsal mı bilmiyorum herhangi bir oyunda tam ekranda oyun kasıyor, pencerelide kasmıyor. Nedense anlamıyorum. FM24 GTA 5 FC 25 bu oyunlarda bu sıkıntı var. Sync kapayıp açtım bir şey değişmiyor. İtopya'dan aldım sistemi bir çözümü var mı? Bir şekilde format falan mı atmalıyım anlamadım.

Donanım.
Ekran kartı: ASUS Radeon RX 7600 Dual EVO OC Edition 8 GB GDDR6 128 bit.

İşlemci: AMD Ryzen 5 5500 3.6GHz 16MB.
Önbellek 6 gekirdek AM47nm.
MPK.

RAM: Lexar 16 GB (2x8GB) Thor.
3200MHz CL18 DDR4 siyah Dual.
Kit RAM.

SSD: Kingston 1TB NV3 Gen4 NVMe.
M.2 SSD (6000 MB okuma /.
4000 MB yazma)

PSU: FSP 650W.

Kasa: Vento VG22a 650W tempered.
Glass USB 3.0 mesh Rainbow ATX.
Mid Tower.

Anakart: ASUS Prime B450M K |ı 4400MHz.
OC DDR4 soket AM4 D-Sub DVI-D HDMI M.2 mATX anakart.

İşlemci soğutucu: Fazeon A2120TRA 9cm RGB kule tipi siyah.

Donanımsal olduğunu düşünmüyorum zira hangi pencere modunda olursa olsun farketmeksizin, işlemci ve ekran kartı zaten çalışacak.
Bu arada alakası olmayabilir ama monitörde belki sıkıntı olabilir diye şimdi yazarken aklıma geldi. Tam panel tam ekran herhangi bir oyun oynandığında kasma hissiyatı veren kronik bozuklukta bir monitör vardı sanki, ama hatırlamıyorum.

Sadece bahsettiğin 2 oyunda sıkıntı oluyorsa, oyun içi ayarlara göz at. AMD Radeon Software programından yüksek performans seçenekli grafik ayarlarıyla oyunu başlatmayı dene.

Açıkçası garip bir durum, aklıma bişey gelmiyor. Bilmiyor da olabilirim...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı