R5 5500 sistem donuyor ve işlem yapılamıyor

Cabbar40

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Sistemimde HDD kullanıyordum M.2 SSD aldım. Kioxia Exceria 500GB(1700-1600) aldıktan sonra karşılaştığım sorunlar;
İlk format attığımda kullandığım Logitech G203 mouse sağ ve sol tık işlemiyordu formatı başka bir mouse ile attım sonra Logitech'i tekrar taktığımda yine sağ sol tık çalışmadı. Sorunun farenin içindeki hafızasını yazılımıyla sıfırlamakta buldum bulana kadar da sorun Windows'ta veya M.2'de sanıp 3-4 kere format attım.

En son bilgisayar düzene oturdu hiçbir sorun yokken eski kullandığım hard diski temizlemek için bir program indirecektim yanlışlıkla virüs indirmişim. Bilgisayara boşta iken işlemci ekran kartı 60-70 derecelere çıkıyordu. Virüs programı kurdum temizleyemedim tekrar format atmak zorunda kaldım. Attıktan sonra iyi hoş bilgisayar çalışıyordu fakat başlatırken ekranda iki tane Windows 10 çıkıyordu 3-5 saniyelik sonra masaüstüne giriyordu. Sorunu çözmek için internete bağladım forumlarda geziyordum MSConfig'ten önyüklemede 2 tane Windows 10 çıkıyordu alttaki varsayılan olmayanı sildim sildikten sonra yeniden başlattım bilgisayarı. Hiçbir sorun yoktu dedim ki tamam artık kullanmaya başlayayım Valorant dosyalarını save etmiştim SSD'yi ikiye bölüp oyunu Client'den onardıktan sonra oyun yeniden başlatmamı söyledi. Yeniden başlattım açıldıktan sonra siyah ekranda please insert boot disk gibi bir şey yazıyordu. SSD sök tak yaptım yapmadan önce BIOS'tan kontrol ettiğimde SSD gözüküyordu yine format atmak zorunda kaldım. Format attıktan sonra dedim artık oldu yine Valorant kurdum.

Bugün ise Valorant oynarken ilk oyunda özellikle oluyor oyun aniden kilitleniyor hiçbir işlem yapamıyorum. Hani bilgisayar kitlense desem arkada Discord açıktı arkadaşlarım benim sesimi alıyordu konuşuyorduk. 2-3 dakika böyle bekledim baktım gelmiyor reset attım reset attıktan sonra bilgisayar mouse görmedi. Sök tak yaptım bu sefer de Wi-Fi adaptörü Wi-Fi'ya bağlanmadı bütün takılı donanımların yerlerini değiştirdim. Bazen USB belleği takınca bile Wi-Fi adaptör gidiyordu tekrar reset attıktan sonra bilgisayar internete bağlandı yaklaşık 2-3 saattir kullanıyorum. Valorant oynuyorum sadece herhangi bir FPS düşüşü yaşamadım.

Şu an karşılaştığım sorunlar Valorant ilk oyunda bilgisayarın kilitlenmesi ve yeniden başlattığımda USB portlarının bazı cihazları görmemesi.

Bu absürt sorunların neden kaynaklandığını bir türlü çözemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.
Sistem.
Ryzen 5 5500.
16 GB 8x2 3200MHz Team Force TUF RAM.
Gigabyte B450 mk r1.
MSI A550bn PSU.
R7 240 ekran kartı.

Muhtemelen Ssd kaynaklı bir sorun. Oyundayken ssd kullanımını gözlemleyebilir misin?Crystal disk ile ssd kontrolü yapabilir misin ?
Bu tarz problemler yaşanabiliyor, kuzenimin ssdsi cs de mape 3 dakikada girmeye başlamıştı, sıfırlayınca düzeliyordu 10 saniyede giriyordu 2 ay sonra yine aynısı. Çocuk 2 ayda bir sıfırlıyordu pc yi. Ssd' yi değiştirince düzelmişti sorunu. Eski bir ssd değildi onunki de.

Crystal diske baktığımda SSD sağlığı%100de ama 700 küsur GB dosya yazım buladar dosyayı formatla ben yazmış olamam herhalde

Crystal diske baktığımda SSD sağlığı%100de ama 700 küsur GB dosya yazım buladar dosyayı formatla ben yazmış olamam herhalde
İade ürünü vs. olabilir, dediğim gibi sorun ssd kaynaklıya benziyor. Format atmışsın, ssd sistemle uyumlu gözüküyor, başka bir şey yapmana gerek olduğunu sanmıyorum yani takıyorsun çalışıyor normalde ssd. Usb bellek ile temiz kurulum yaptın değil mi?

evet usb ile temiz kurulum yapmıştım bugün valorant ve gta 5 oynadım hiçbir sorunla karşılaşmadım windowstan hızlı başlatma diye bi ayar varmış onu kapattım sanırım halloldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…