Yusufer43
Hectopat
Selam dostlar. dün Arctis MX-4 termal macunum geldi ben de çıkarıp hemen sürdüm. Daha önce yaptığım için zaten hakim olduğum bir şey. Neyse, sürdükten sonra işlemci fanını tekrar taktım ve bilgisayarı çalıştırmayı denedim ama maalesef bilgisayardan hiçbir yanıt alamadım. Ne RGB'leri yandı ne ses geldi.
Bunun üzerine ben de hem Türkçe hem yabancı forumları gezdim ve türlü türlü çözüm yolları denedim ancak hala bilgisayarı açabilmiş değilim.
Denediğim çözümler:
•İşlemciyi çıkarıp tekrar oturttum altına baktım yamuk pin varmı diye veya arasına termal macun felan kaçmış mı diye ve hiçbir sorun göremedim.
•Ekran kartını ve RAM'leri tek tek çıkarıp alt taraflarını silgi ile arındırdım.
•Sistemin bütün USB bağlantıları ve güç bağlantısı çıkıkken güç düğmesine basıp statik elektrik varsa gitmesini sağladım.
•Sistemi ekran kartsız veya farklı RAM'ler ile çalıştırmayı denedim sonuç hala aynı.
•BIOS pilini çıkartıp taktım.
•Güç kaynağının şalteri açık mı diye defalarca teyit ettim.
•Belki sorun bundandır diye farklı prizlerde ve seyyar kablolarda çalıştırmayı denedim.
Sonuç hala aynı arkadaşlar, değişen bir şey maalesef yok. Sistem hiçbir şekilde yanıt vermiyor. Ha, bir de önemli bir dipnot, anakartın 24 pin yerinden bir cızırtı sesi geliyor (çok ince olacak şekilde). Güç kaynağını kapatınca ses kesiliyor.
-Sistem Özelliklerim-
AMD Ryzen 5 5500 (stok fan ile)
MSI Gaming X RTX 3060 12 GB
MSI A520M-A PRO
GOODRAM IRDM Pro DDR4 3600 MHz 16GB dual kit
Addlink S68 512 GB Gen3 M2
Deepcool CC560 kasa ve 650W 80+ psu (ikiside Deepcool marka)
Bildiğim ve yaptığım her şeyi anlatmaya çalıştım arkadaşlar, görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ediyorum.
İyi Sosyaller!
Bunun üzerine ben de hem Türkçe hem yabancı forumları gezdim ve türlü türlü çözüm yolları denedim ancak hala bilgisayarı açabilmiş değilim.
Denediğim çözümler:
•İşlemciyi çıkarıp tekrar oturttum altına baktım yamuk pin varmı diye veya arasına termal macun felan kaçmış mı diye ve hiçbir sorun göremedim.
•Ekran kartını ve RAM'leri tek tek çıkarıp alt taraflarını silgi ile arındırdım.
•Sistemin bütün USB bağlantıları ve güç bağlantısı çıkıkken güç düğmesine basıp statik elektrik varsa gitmesini sağladım.
•Sistemi ekran kartsız veya farklı RAM'ler ile çalıştırmayı denedim sonuç hala aynı.
•BIOS pilini çıkartıp taktım.
•Güç kaynağının şalteri açık mı diye defalarca teyit ettim.
•Belki sorun bundandır diye farklı prizlerde ve seyyar kablolarda çalıştırmayı denedim.
Sonuç hala aynı arkadaşlar, değişen bir şey maalesef yok. Sistem hiçbir şekilde yanıt vermiyor. Ha, bir de önemli bir dipnot, anakartın 24 pin yerinden bir cızırtı sesi geliyor (çok ince olacak şekilde). Güç kaynağını kapatınca ses kesiliyor.
-Sistem Özelliklerim-
AMD Ryzen 5 5500 (stok fan ile)
MSI Gaming X RTX 3060 12 GB
MSI A520M-A PRO
GOODRAM IRDM Pro DDR4 3600 MHz 16GB dual kit
Addlink S68 512 GB Gen3 M2
Deepcool CC560 kasa ve 650W 80+ psu (ikiside Deepcool marka)
Bildiğim ve yaptığım her şeyi anlatmaya çalıştım arkadaşlar, görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ediyorum.
İyi Sosyaller!
Son düzenleyen: Moderatör: