R5 5500 sistemde fareyi çevirdikçe imleç donuyor

yamac0

Hectopat
Bilgisayarı dün kurdum, eski bilgisayarımdan sadece ekran kartı ve PSU'yu aldım. Bilgisayarı formatladığımdan beri saçma şekilde imleç donması yaşıyorum. Biraz CS:GO oynadım fakat oyun oynarken sorun yaşamadım, sorunu sadece masaüstünde ve Chrome vb. uygulamalarda yaşıyorum. Yani tam ekran herhangi bir oyunda yaşamıyorum. Sistem özelliklerimi aşağıya bırakıyorum, sebebin ekran kartı veya monitörle alakalı olabileceğini düşünüyorum çünkü monitörüm HDMI desteği olan bir monitör değil, bu yüzden dönüştürücü ile kullanıyorum.

Ryzen 5 5500, Kingston Fury 8 GB DDR4 3600MHz RAM, Gigabyte B450M K, RX 550, Cooler Master Elite 500W 80+

Monitör olarak ASUS MS202D kullanıyorum, dediğim gibi HDMI girişi yok. VGA to HDMI ile kullanıyorum.

Ek bilgi olarak şunu söyleyeyim, eski bilgisayarımda da aynı sorunu yaşıyordum ama bir çözüm bulamamıştım.

Ekran kartının driver güncellemeleri var mı yok mu diye kontrol edin ve güncelleme varsa yükleyin.

Başka bir monitör veya TV'yi doğrudan ekran kartına bağlayabilirsiniz. Eğer sıkıntı yaşanmazsa problem dönüştürücüde olabilir.

Ne denediniz olmadı gibi şeyler hakkında pek bir veri yok o yüzden fazla bir şey diyemeyeceğim.

Driver güncellemesi yok, 2 farklı dönüştürücünün ikisinde de aynı sorunu yaşadım. Eski bilgisayarımda ekran kartı driverlarını birkaç defa silip yeniden yüklemiştim, fakat işe yaramamıştı. Bu bilgisayarı henüz toplayalı 1 gün oldu, yani formatı da dün attım. Bu yüzden bütün driverlar güncel ve yeni. Kullandığım mouse Rival 3 ve polling rate'i 1000'de de kullansam, 125'de de kullansam bir şey değişmiyor.

Bu arada fareyi çevirdikçe bilgisayar değil, fare imleci donuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…